Hlavní obsah

Draci se v odvetě baseballového šlágru pomstili

Praha

Den si museli počkat, pak Draci Brno ve šlágru baseballové extraligy oplatili Arrows Ostrava páteční porážku. Úvodní víkend představil řadu mladých nadějných hráčů, kterým se dařilo jak na nadhozu, tak v útoku na pálce. K vidění bylo pět homerunů. V čele tabulky jsou čtyři týmy se dvěma výhrami - Eagles Praha, Hroši Brno, Kotlářka Praha a Technika Brno.

Foto: baseball.cz

Chytí, nechytí...? Ilustrační snímek z baseballové estraligy.

Článek

Jedním z týmů, který získal o víkendu dvě vítězství, byla Kotlářka Praha. Také v odvetě porazila svého městského rivala z Tempa, tentokrát 8:4. Startujícími nadhazovači byli Jake Rabinowitz v dresu Tempa a reprezentant Daniel Padyšák. Kotlářce se podařil 3. inning, ve kterém získala hned 6 bodů a uklidnění do další části utkání. To muselo být kvůli dešťové přeháňce asi na půl hodiny přerušeno. Domácí výsledek korigovali v dohrávce 9. inningu, ale na více než snížení konečného výsledku to nestačilo. Druhý extraligový start zaznamenal mladý kotlářský nadhazovač František Novák.

Draci Brno odehráli odvetu s Arrows Ostrava až v neděli. Sobotní zápas musel být kvůli dešti přeložen. Páteční duel v Ostravě byl zejména ve znamení reprezentačních nadhazovačů Borise Bokaje a Ondřeje Satorii na straně Arrows a Ondřeje Furko na straně Draků. V neděli se na nadhozu představil reprezentant Radim Chroust a za Arrows mladý Alexander Šín. Obhájcům titulu z Ostravy se podařilo skórovat hned v první směně, ale to bylo na dlouhou dobu všechno. Draci získali v polovině zápasu vedení 6:1 a nakonec vyhráli 6:3. Arrrows byli sice úspěšnější v útoku, když odpálili 11 hitů proti 6 dračím, ale na výhru jim to tentokrát nestačilo.

Dalším týmem, který zakončil první extraligové kolo druhou výhrou, byli Hroši Brno. Po výhře v Třebíči si poradili s Nuclears i na domácím stadionu 9:1. Na první doběh Nuclears dokázali rychle odpovědět a utkání dovedli v klidu k vítězství. Třebíč představila na nadhoz teprve 18letého Davida Merganse, který je v jejím týmu na hostování z Draků a připsal si extraligovou premiéru. I přes porážku, dokázal během sedmi směn rozdat osm strike outů. Ještě o rok mladší je Boris Večerka, který se za Hrochy objevil na kopci v 6. a 7. směně.

Další extraligové kolo začíná v pátek 29. května reprízou loňského finále mezi Arrows Ostrava a Eagles Praha.

Baseballová extraliga:
Tempo Praha - Kotlářka Praha 4:8,
Draci Brno - Arrows Ostrava 6:3,
Hroši Brno - Nuclears Třebíč 6:1.
Tabulka:
1.Eagles Praha220100,0
Hroši Brno220100,0
Kotlářka Praha220100,0
Technika Brno220100,0
5.Arrows Ostrava21150,0
Draci Brno21150,0
7.Nuclears Třebíč2020,0
Olympia Blansko2020,0
SaBaT Praha2020,0
Tempo Praha2020,0

Reklama