Hlavní obsah

Jirásek uvedl do projektu McDonald’s Olympic Hopefuls nové naděje

PRAHA

Judista Lukáš Krpálek (18), biatlonistka Veronika Vítková (20) a moderní pětibojař Ondřej Polívka (20). To jsou tři nové tváře projektu McDonald’s Olympic Hopefuls, který podporuje rozvoj mladých talentovaných sportovců. Do týmu, který má v současnosti již jedenáct členů, je uvedl Milan Jirásek, předseda Českého olympijského výboru.

Článek

Odborná komise s předsedou ČOV Milanem Jiráskem, dvojnásobným olympijským vítězem Martinem Doktorem či lyžařskou hvězdou Lukášem Bauerem měla zamotanou hlavu. Téměř čtyřicet mladých sportovců si podalo přihlášku do projektu McDonald’s Olympic Hopefuls a porotci mohli vybrat jen tři z nich. Nakonec jejich volba padla na juniorského mistra světa v judu Krpálka, stříbrnou z juniorského MS biatlonistek Vítkovou a stříbrného finalistu SP v moderním pětiboji Polívku.

„Při výběru jsem si uvědomil, kolik talentů v širokém okruhu sportovních disciplín máme,“ pochvaluje si Jirásek. „Není to běžný projekt, o to je záslužnější. Pro firmy je snadné podporovat známé sportovce, jejichž reklamní sílu mohou využít ve svůj prospěch. Mladí sportovci, kteří mají do špičky a ke slávě teprve našlápnuto, však shánějí peníze těžko,“ poukazuje předseda ČOV.

Podpora pro jednotlivé akce

Sportovci nedostávají fixní částku na sezónu, projekt podporuje přímo jednotlivé akce. „Jde především o soustředění v zahraničí, na které některé sportovní svazy nemají. Teď jsme třeba přispěli Terezce Huříkové na Ameriku,“ vysvětluje Drahomíra Jiráková, ředitelka komunikace v McDonald’s. Členové týmu mohou využívat také partnera na sportovní vybavení, experta na výživu, mediální trénink či spolupráci se známým sportovním psychologem Marianem Jelínkem.

„Každou takovou pomoc vítám, letos už mě čeká náročný přechod z juniorů do kategorie dospělých,“ těší se mimořádně talentovaný judista Krpálek, český Junior roku 2008.

Projekt McDonald's Olympic Hopefuls už podporuje cyklistku Terezu Huříkovou, atletku Kateřinu Cachovou, běžkyni na lyžích Elišku Hájkovou, kanoistu Lukáše Korandu a sjezdaře Adama Ziku.

Reklama

Související témata:
Olympic