Hlavní obsah

Boxera Konečného čeká titulový zápas, možná v Praze

PRAHA

Přední český profesionální boxer Lukáš Konečný by se měl na konci března utkat s Jimmym Colasem z Francie o titul mistra Evropské unie (UBU-EU) superwelterové váhové kategorie do 69,8 kg. Jejich souboj by se měl uskutečnit 31. března v Praze, je však možné, že termín i dějiště utkání budou ještě změněny.

Článek

V Praze se podle všeho bude utkání konat pouze v případě, že se Konečného manažer Ulf Steinforth dohodne s některou z českých televizí na odkoupení práv pro přímý přenos. "Manažer s nimi jedná, ale momentálně to vypadá, že se asi nedohodnou. Moc se jim do toho nechce," řekl Konečný.

Je proto reálná možnost, že se zápas nakonec uskuteční v Německu, což by třicetiletého boxera mrzelo. "Nebojím se toho, už jsem tam toho odboxoval dost. V Praze bych ale měl více fanoušků," uvedl. Pokud by se plánované dějiště duelu změnilo, může se posunout i termín. "Ale maximálně tak o čtrnáct dní," řekl Konečný.

Bez ohledu na tyto skutečnosti se dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa již nyní na souboj s Colasem připravuje. "Několikrát jsem ho viděl boxovat, je na tom podobně jako já. Dokáže udělat kvalitní zápas a bude to vyrovnané. Bude rozhodovat kondice," předpokládá Konečný, který si ještě přesnou strategii nestanovuje. "Na to je dost času, přesně budu jeho styl studovat až později," podotkl Konečný.

Brněnský rodák se o titul mistra Evropské unie již jednou utkal, v září 2004 jej prohrál v Madridu se Španělem Rubénem Varónem. "Asi je to krok zpět, protože to není titul mistra Evropy, ale je to dobrý soupeř. Pokud se mi ho podaří porazit, posunu se na žebříčku výše," dodal Konečný, kterému patří na světovém žebříčku na webu bocrec.com 27. místo. Colas je dvaačtyřicátý.

Reklama