Hlavní obsah

VIDEO: Zápasníci míří na mistrovství Evropy

PRAHA

Hned celá jedenáctka českých zápasníků a zápasnic bude v týdnu na přelomu března a dubna usilovat o úspěch, případně alespoň o zviditelnění se na mistrovství Evropy, jehož dějištěm bude litevská metropole Vilnius.

Článek

Co do počtu aktivních členů výpravy jde o vyrovnaný, dva roky starý rekord. Tehdy v roce 2007 v Sofii zacinkal stříbrem zkušený David Vála. „V poslední době hodně koketoval z váhou do 96 kilogramů. Jenže v té máme úspěšného Švece, takže pokud Vála chtěl jet na mistrovství, musel se napapat, přibrat a vrátit do své stodvacítky,“ nastiňuje drobnou potíž trenér mužské reprezentace Ervín Varga.

V jeho týmu se snoubí zkušenost s mládím. Zatímco Petr Švehla, jemuž na apríla bude 37 let, vyrazí na jednu ze svých posledních významných akcí, Karel Hanák s Petrem Novákem mezi seniory debutují. Poprvé po šesti letech se ve výpravě objevuje specialista volnostylař, důvěru dostal talent Chotaš.

Šampionát se uskuteční od 30. března do 5. dubna a největší české naděje se představí až v jeho samém závěru. „Potýkáme se s nedostatkem peněz, ale do Vilniusu odjedeme, i kdybychom si na uhrazení pobytu měli vzít půjčku,“ řekl odhodlaně svazový šéf Belo Svitek.

Nominace, muži – řeckořímský styl:
Hocko (do 55 kg), Švehla (do 60 kg), K. Hanák (do 66 kg), P. Novák (do 74 kg), Švec (do 96 kg), Vála (do 120 kg)
volný styl:
Chotaš (do 84 kg)
ženy: Illeová (do 51 kg), Martináková (do 55 kg), Zyklová (do 63 kg), Šimková (do 67 kg).

Reklama