Hlavní obsah

Boxer Konečný porazil Colase na body a je šampiónem EU

BRANDENBURG

Český profesionální boxer Lukáš Konečný se stal šampiónem Evropské unie (EBU-EU) v superwelterové váze do 69,8 kg. V německém Brandenburgu v sobotu porazil Jimmyho Colase z Francie na body. Dva ze tří rozhodčích viděli vítězství českého boxera v poměru 115:113 a 116:112, třetí vyhodnotil duel jako nerozhodný (114:114).

Foto: Sport.cz

Český boxer Lukáš Konečný (vpravo) a Jimmy Colas z Francie při zápase o profesionální titul mistra Evropské unie (EBU-EU).

Článek

Třicetiletý Konečný, který byl proti držiteli pásu papírovým favoritem, inkasoval hned v prvním kole od Colase tvrdý úder na pravý bok. Ve druhém byl sice již aktivnější, ale začal mu krvácet nos, který si poranil při tréninku.

"V tom zápasu bolest necítíte. To nevadí, že máte zlomený nos. Maximálně se vám může špatně dýchat, ale mě se dýchá celkem dobře. Trochu mě krušila krev, která mi tekla, ale to jsem vysmrkal a bylo to v pohodě," řekl vítěz po zápasu českým novinářům.

Konečný: V poslední třetině už jsem si to hlídal

O rok mladší Francouz ještě dominoval třetímu kolu, ale poté již získal mírnou převahu zkušenější Konečný boxující svůj patnáctý titulový duel. Brněnský rodák potvrzoval, že je takticky i technicky zdatnější a plnil své předzápasové plány. Pozorně se kryl a snažil se soupeře přesně trefovat, což se mu často dařilo.

"V poslední třetině jsem si to už hlídal. Už jsem věděl, že to bude dobré a že je úplně zabitý. Bylo vidět, že kdybych měl víc síly, tak bych ho asi udělal i před limitem," řekl nový šampión.

Dvojnásobný medailista z amatérského mistrovství světa zkušeně kontroloval vývoj zápasu až do konce a vyrovnal se i se závěrečným náporem Colase. Konečný si ve 42. vystoupení v profiringu připsal 39. výhru a věří, že bude mít opět šanci boxovat o některý z cennějších titulů.

Rád by odvetu s Ukrajincem Dzinzirukem

"Pro mě je důležité, že jsem porazil Colase, který je dobře postavený (v žebříčku) a že případně mohu titul obhajovat proti dalším dobrým soupeřům," dodal. Na adresu soupeře však dodal, že byl "možná ještě o něco tvrdší", než očekával.

Konečný pak prozradil, že vedle naraženého nosu do zápasu vstupoval ještě s jedním handicapem. "Moc jsem se najedl. Cítil jsem, že když to budu dostávat na břicho, tak to nebude dobré. Bohužel se to potvrdilo v prvním kole, kdy jsem prvních deset vteřin nemohl vůbec dýchat. První čtyři kola jsem se hodně trápil," přiznal nakonec vyčerpaný, ale spokojený český borec. Sobotní vítězství by prý zahrnul mezi čtyři nejobtížnější ve své kariéře.

Člen německé stáje SES Ulfa Steinfortha by teď nejraději dostal šanci k odvetě s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem, jenž ho před rokem v dubnu v Drážďanech porazil v kontroverzním souboji o pás světového šampióna organizace WBO.

Reklama