Hlavní obsah

Kavagutiová může společně se Smirnovem startovat na olympiádě

MOSKVA

Juko Kavagutiové už nic nebrání v tom, aby společně s Alexandrem Smirnovem reprezentovala Rusko v kategorii sportovních dvojic na olympijských hrách ve Vancouveru. Sedmadvacetileté krasobruslařce to povolil Japonský olympijský výbor. Informoval o tom prezident Ruské krasobruslařské federace Valentin Pisejev.

Článek

Kavagutiová žije a trénuje v Rusku od roku 2003. Loni společně se Smirnovem vybojovala první velkou medaili, bronz na mistrovství Evropy. Po stříbru na letošním evropském šampionátu získala v únoru ruské občanství a z Kavagučiové si změnila podobu příjmení na Kavagutiová. S tímto jménem pak vybojovala bronz na MS v Los Angeles.

Pro start na olympiádě potřebovala být uvolněna japonskou stranou, k čemuž v uplynulých dnech došlo. Prezident Ruského olympijského výboru Leonid Ťagačov dostal od svého japonského protějšku Cunekazua Takedy dopis, že Kavagutiová může bez jakýchkoli dalších podmínek startovat za Rusko ve Vancouveru. Olympijský výbor k tomuto rozhodnutí přistoupil po konzultacích s Japonskou bruslařskou federací.

Reklama