Hlavní obsah

Záhrobská, Pešek a další spojili síly pod hlavičkou Scott Riders Teamu

PRAHA

Co mají společného vicemistryně světa ve slalomu Šárka Záhrobská, motocyklový závodník Lukáš Pešek a cyklista František Raboň? Ale také alpský lyžař Petr Záhrobský, freerider a base jumper Robin Kaleta nebo jezdec fourcrossu Kamil Tatarkovič? Kromě toho, že při jejich výkonech často tuhne divákům krev v žilách, spojuje nově jejich snažení působení v českém Scott Riders Teamu.

Článek

Celkem dvanáct českých sportovců si v pondělí obléklo trička s logem nového týmu, v němž chtějí díky vzájemné spolupráci dosáhnout dalšího výkonnostního růstu. Vznik týmu rozšiřuje již delší čas fungující kooperaci Šárky Záhrobské a Lukáše Peška, kteří se společně připravovali pod vedením kondičního trenéra Antonína Stracha. "Snažím se s Lukášem udržet krok, i když je to někdy hodně těžké. Určitě mě to ale posouvá dopředu," komentovala spokojeně spolupráci Záhrobská.

V týmu mají zastoupení letní i zimní disciplíny. Alpské lyžování reprezentují sourozenci Záhrobští, freeskiing stříbrný medailista z kvalifikačního závodu World Freeride Tour 2009 Kaleta a Simona Hrstková, Marek Macháček a Jiří Volák, v týmu figuruje také jezdec snowboardcrossu David Bakeš.

Letní sporty zastupuje motocyklista Pešek a maratónec Pavel Novák. Cyklistiku zastupuje účastník Giro d´Italia Raboň, závodník v cross country na horských kolech Filip Eberl a nadějný fourcrossař a sjezdař Tatarkovič.

Reklama

Související témata: