Hlavní obsah

Navara vyzve při šachové exhibici v Praze Ukrajince Ivančuka

PRAHA

Nejlepší český šachista David Navara se v příštím týdnu utká v šachové exhibici v Praze s ukrajinským velmistrem Vasilijem Ivančukem. Příznivci královské hry tak budou moci na vlastní oči sledovat poněkud divoký herní styl, plný překvapivých obětí a nových myšlenek, jímž se proslavil tento čtyřicetiletý Ukrajinec.

Článek

Ivančuk se už téměř dvacet let pohybuje ve světové špičce, před dvěma lety byl dokonce na druhém místě žebříčku FIDE. Na začátku letošního roku ho slabší výsledky odsunuly na dvanáctou pozici, ale stále je o více než padesát míst a téměř sto bodů před Navarou.

Ivančuk je další šachovou hvězdou, kterou do Prahy přivedli pořadatelé z Pražské šachové společnosti. V minulých letech v české metropoli hráli Kramnik, Karpov, Korčnoj, Spasskij, Gelfand a Širov.

Hrát se bude celkem osm partií rapid šachu, v němž mají soupeři na své tahy po 25 minutách. První dvě jsou na pořadu ve středu 27. května od 17 a 19 hodin, další pak ve stejném čase ve čtvrtek, v sobotu a v neděli. Dějištěm je opět hotel Best Western Kampa.

Reklama