Hlavní obsah

Stolní tenisté Waldner s Perssonem sehraji exhibici v Hlučíně

HLUČÍN

Dvě legendy světového stolního tenisu sehrají 25. června exhibici v Hlučíně na Opavsku. U zeleného stolu se proti sobě postaví představitelé zlaté švédské generace - mnohonásobný mistr světa a olympijský vítěz Jan Ove Waldner a jeho reprezentační kolega Jörgen Persson.

Foto: tabletennis.hobby.ru

Švédský stolní tenista Jan-Ove Waldner.

Článek

"Oba mají za sebou řadu titulů na mezinárodní úrovni. Do Hlučína přijedou diváky pobavit hrou, která nikoho nenechá chladným. Jejich kousky obdivují celé generace stolních tenistů," řekl dnes ČTK ředitel Sportovně rekreačního areálu Hlučín Petr Breitkopf, který akci pořádá.

Mistři světa Waldner (1989, 1997) i Persson (1991) patří do skupinky evropských hráčů, kteří dokázali narušit nadvládu čínských stolních tenistů. "Waldner, nazývaný také Mozartem stolního tenisu, byl postrachem hned několika generací čínských hráčů. Persson se i ve 42 letech impozantně vrátil na světovou scénu, když vybojoval před rokem čtvrté místo na olympijských hrách v Pekingu," uvedl Breitkopf.

Waldner patřil k útočným, avšak přitom velice technickým hráčům. Vedle titulů světového šampiona získal ve dvouhře i olympijské zlato z Barcelony 1992. Na rozdíl od Waldnera je Perssonova hra podle odborníků založena více na švihovém a převážně forhendovém topspinu ze střední vzdálenosti. Oba sdílejí vynikající práci nohou i skvělou krátkou hru nad stolem, včetně příjmu podání.

Exhibice se uskuteční v hlučínské sportovní hale. Vstupenky si zájemci mohou už dnes koupit v hale a v hlučínském informačním centru. Dospělí zaplatí 160 korun, děti o čtyřicet méně.

Reklama

Související témata: