Hlavní obsah

Mistrovství Evropy v bowlingu vyhrál v Pardubicích Čech

PRAHA

Celý týden bojovalo 740 hráčů z dvaceti států na bowlingových drahách v Praze, Pardubicích, Plzni a Ústí nad Labem o postup do finále Masters mistrovství Evropy seniorů. Jan Fleischmann postoupil po osmnácti kvalifikačních hrách jako jediný český reprezentant do finále, které v pardubickém osmnáctidráhovém LUKA bowlingu vyhrál.

Článek

Do finále postupoval Fleischmann z druhého místa kvalifikace se ztrátou 50 bodů na prvního Dominigua De Nolfa z Belgie. Oba hráli v Masters skvěle a až do posledního zápasu, kdy nastupovali proti sobě, byly šance na vítězství vyrovnané. Jan Fleischmann dokonale využil domácího prostředí a nekompromisně Belgičana v poslední hře porazil a získal tak pro Českou republiku první zlatou medaili v historii a tilul Mistr Evropy seniorů Masters kategorie A.

„Průběžné výsledky jsem vůbec nesledoval, protože mě to znervózňuje při hře, ale dobrý výsledek jsem cítil podle reakce domácího publika,“ podělil se o bezprostřední pocity čerstvý mistr Evropy Jan Fleischmann. „Vždy si budu tady v Pardubicích pamatovat skvěle připravené dráhy a hlavně tu moji šťastnou dráhu číslo sedm, na které jsem odehrál poslední hru, která mě dovedla k mistrovskému titulu,“ dodává ještě  Fleischmann.

Jan Fleischmann navíc získal i stříbrnou medaili za 2. místo v celkovém pořadí jednotlivců kategorie A. Po skončení Masters proběhlo v Pardubicích slavnostní předání medailí a oficiální zakončení celého šampionátu.

Nejlepší českou hráčkou v kvalifikaci byla Sylva Šlechtová, která obsadila celkové 20. místo v ženách kategorie A, ale to ji k postupu do Masters nestačilo.

Reklama

Související témata: