Hlavní obsah

Polívka s Dianovou se nehecují a moderní pětiboj doma neřeší

LIPSKO

Česká reprezentace má další úspěšný sportovní milenecký pár. K tenistům Tomáši Berdychovi a Lucii Šafářové nebo k atletům Kateřině Baďurové a Tomáši Janků lze připočíst i moderní pětibojaře Ondřeje Polívku a Natálii Dianovou.

Foto: Sport.cz

Moderní pětibojař Ondřej Polívka

Článek

Polívka je od neděle mistrem Evropy, jeho přítelkyně Dianová skončila v Lipsku devátá jako nejlepší z českých žen. "Ale nebudu jí teď předhazovat, že jsem mistr Evropy a ona ne," culil se jednadvacetiletý Polívka s medailí na krku. "Ona je taky dobrá, kombi (spojení střelby s během) jí jde a půjde to nahoru," věřil.

Rivalita mezi nimi nefunguje. Nepopichují se, nesázejí - spíš mají ze svých úspěchů radost. "Hecujeme se zdravě, ale víceméně jeden druhému do toho nemluvíme. A v soukromí sport neřešíme, abychom si odpočinuli," řekla dvacetiletá závodnice z Rožnova pod Radhoštěm.

Potkali se, jak jinak, při pětiboji a v prosinci by měli oslavit čtyři roky známosti. Byla to láska na první pohled? "Samozřejmě," vyhrkne hned Polívka. Dianová má ovšem svoji verzi. "Jiskra přeskočila po dvou měsících, co jsme si psali," řekla.

Po titulu se Polívka může těšit na dárek, i když byl jistý i bez úspěchu na ME. Od července budou mít s Dianovou společný pokoj na pražské Dukle, kde oba trénují. "Ondra sice bydlí v Praze, ale má Duklu daleko, tak aby nemusel moc jezdit," řekla Dianová. "Bude to další krok dopředu a doufám, že nám to klapne," dodal Polívka.

Po vítězném finiši v nedělním závodu byla Dianová se sladký polibkem první gratulantkou. Při oslavě, která se chystá doma, třeba příteli uvaří i něco dobrého. "On je vděčný strávník, sní všechno. Ale už jenom kvůli němu se snažím nedělat jenom těstoviny," řekla.

Reklama