Hlavní obsah

Sáblíková vyměnila brusle za posilovnu

PRAHA

Jen týden se proháněla pětinásobná mistryně světa v rychlobruslení Martina Sáblíková po ledu na turínském ovále. Poté, co zvítězila v testovacích závodech, zamířila ledová královna opět do posilovny, kde nabírá fyzičku na olympijskou sezónu.

Foto: Sport Invest

Rychlobruslařka Martina Sáblíková s trenérem Petrem Novákem

Článek

Přípravy na olympijskou sezónu vrcholí. A největší česká naděje na medaili Martina Sáblíková o tom ví své. Týden měla možnost trénovat na ledě v Turíně a se svými výkony může být rozhodně spokojená. V sobotu vyhrála testovací závod na 500 metrů v čase 40,78 s a nejrychlejší byla i na trati tři kilometry. Tu zvládla v čase 4:12,88 min. V porovnání na dálku s jejími největšími soupeřkami to je nejlepší výkon z poslední doby.

"Já to takhle vůbec neberu. Martina měla být rychlejší, ale není to až tak podstatné. Rozhodující budou až závody a ty nám začínají druhý listopadový víkend úvodním podnikem Světového poháru v Berlíně," řekl Sport.cz a Právu trenér Petr Novák.

Z Turína pak zamířila světová rekordmanka do Collalba. "Tady je sice otevřený ovál, ale my se nyní věnujeme přípravě mimo led. Celý tým je v posilovně, chceme do sezóny vstoupit maximálně fyzicky připraveni," vysvětloval Novák.

Z Collalba se pak celý tým přesune do německého Erfurtu, kde od 20. října proběhne závěrečná fáze přípravy na ledě. A začátkem listopadu začne pětinásobné mistryni světa sezóna. Od 6. do 8. listopadu se představí na Světovém poháru v Berlíně, kde by měla jet závod na tři kilometry a 1 500 metrů.

Reklama