Hlavní obsah

Slalomářka Záhrobská je nejlepší sportovkyní ministerstva vnitra

PRAHA

Vicemistryně světa ve slalomu Šárka Záhrobská byla vyhlášena nejlepší sportovkyní ministerstva vnitra za letošní rok. Druhé místo obsadil stejně jako před rokem běžec na lyžích Lukáš Bauer a třetí skončil překážkář Petr Svoboda.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Česká lyžařka Šárka Záhrobská

Článek

Do Síně slávy vnitra byl v pondělí uveden sportovní střelec Josef Panáček, zlatý medailista ve skeetu na olympiádě v Montrealu 1976.

Cenu ministra vnitra Martina Peciny za mimořádný sportovní výkon roku 2009 převzal dálkový plavec Rostislav Vítek za zdolání kanálu La Manche směrem z Anglie do Francie v čase 7:16 hodiny, což je nový český rekord a čtvrtý nejrychlejší čas historie.

V kategorii policejní sport byla oceněna plavkyně Lenka Trčová za třetí místo v závodě na 50 m prsa na policejním mistrovství Evropy a volejbalové družstvo žen, které vybojovalo na stejné soutěži rovněž bronz.

Anketa o nejlepšího sportovce ministerstva vnitra 2009:
1. Záhrobská (alpské lyžování), 2. Bauer (běh na lyžích), 3. Svoboda (atletika), 4. Knapková (veslování), 5. Švec (zápas), 6. Novotná (rychlobruslení na krátké dráze).
Síň slávy MVČR: Panáček (sportovní střelba)
Cena ministra vnitra za mimořádný sportovní výkon roku 2009: Vítek (dálkové plavání - v českém rekordu překonal kanál La Manche).

Reklama