Hlavní obsah

Slavný Lomu se v dresu Marseille vrátil k ragby

MARSEILLE

Slavný novozélandský ragbista Jonah Lomu se v neděli dočkal dlouho očekávaného návratu. Čtyřiatřicetiletý hráč odehrál první utkání za třetiligový poloprofesionální tým Marseille, jenž vyhrál 63:18 nad Montmelianem.

Foto: internet

DEFAULT TITLE

Článek

Lomu, jenž byl hvězdou mistrovství světa 1995 a 1999, se při svém debutu za Marseille příliš neprosadil. "Občas jsem se na hřišti cítil trochu ztracený. Musím si zvyknout na komunikaci se spoluhráči - moc jim nerozumím, protože mluví strašně rychle francouzsky," poznamenal Lomu, jehož reprezentační kariéru ukončilo onemocnění ledvin, kvůli němuž se v roce 2004 podrobil transplantaci.

Třiašedesátinásobný novozélandský reprezentant Lomu se poprvé pokusil o comeback v roce 2005 ve velšském Cardiffu a po návratu do vlasti a krátkém působení v klubu North Harbour ukončil o dva roky později kariéru. "Byl to můj první zápas, nečekal jsem zázraky," uvedl v neděli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.