Hlavní obsah

Boxer Konečný v Rusku jasně porazil Bělorusa Chomického

JEKATĚRINBURG

Boxer Lukáš Konečný zvládl v ruském Jekatěrinburgu zápas s Bělorusem Sergejem Chomickým ve střední váze, vyhrál jasně na body a připsal si 41. vítězství ve 44. zápase v profesionálním ringu. Sobotní duel byl nakonec vypsán na osm kol, přestože podle původních zpráv měl být o dvě kola delší.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Boxer Lukáš Konečný

Článek

"Vyhrál jsem jasně, ale od třetího kola jsem měl něco s levým ramenem a nemohl boxovat levou rukou," uvedl Konečný pro ČTK po svém premiérovém vystoupení v Rusku. Sobotní výhra mu podle zástupců jeho manažerské stáje SES Boxing otevřela cestu k dalšímu zápasu o titul mistra světa. Manažer českého boxera Ulf Steinforth již údajně dvě nabídky dostal.

Zranil se po tvrdém úderu Chomického. "Dostal jsem bombu a dal jsem tam rameno. Netrefil mě přímo, jen mi o rameno škrtl, ale okamžitě jsem to cítil," popsal člen německé stáje SES příčinu svých následných problémů.

Původně si Konečný myslel, že se vše za chvilku vrátí do normálního stavu, ale nestalo se. "Naštěstí jsem mohl ruku držet nahoře a krýt se. Jinak by to byl velký problém. On to nebyl žádný nazdárek," ocenil kvality běloruského soka, jenž si připsal sedmou prohru ve 29. zápase.

Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa se i přes problémy s levou rukou snažil občas ji použít. "Tak čtyřikrát za kolo. Aby si nemohl být jistý. Jinak jsem ale musel boxovat jen zadní rukou, což byl problém. Nemohl jsem střídat údery a udělat nějakou kombinaci, která by třeba zápas ukončila," řekl Konečný.

Jednatřicetiletý boxer by měl už 30. prosince nastoupit k dalšímu zápasu na Galavečeru profesionálního boxu v pražské Lucerně. "Momentálně nevím, jak to bude. V pondělí půjdu k doktorovi a uvidím," uvedl Konečný.

Už několik hodin po zápase se ale přikláněl k tomu, že k duelu za jedenáct dní nastoupí. "Osobně myslím, že to půjde, ale musí s tím doktor něco udělat. Je to titulový zápas a on může klidně deset kol ustát," dodal Konečný k souboji s Maďarem Attilou Kissem, ve kterém by měl být ve hře pás pro českého šampiona.

Reklama