Hlavní obsah

VIDEO: Žokejové se mlátili během dostihu

PHILADELHPIA

Na hokejové rvačky je člověk poměrně zvyklý, i když to, co nedávno zažil Jaromír Jágr v souboji Omsku s Čechovem předčilo svou masovostí vžitou představu o bitkách. Ale nejen hokejisté si dovedou uštědřit pár ostrých ran, to dokázali v jednom z dostihů ve Philadelphia Parku dva žokejové.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Ilustrační foto

Článek

Rány pěstmi i bičíkem, to bylo nezvyklé koření jednoho ze závodů na filadelfském dostihovém závodišti během uplynulého týdne. Diváci žasli, když v záznamu závodu viděli, jak si dva z jezdců vyměnili ruční pozdravy a šarvátku zakončil jeden z žokejů prudkou ránou bičíkem přes záda soupeře. Ze záznamu není patrné, co bitku způsobilo. Oba jezdci se k sobě sice přiblížili, ale ke kolizi nedošlo.

„Najednou ho praštil do obličeje, musel přece něco udělat,“ podotkl agent Ademara Santose a na adresu druhého z dostihových rváčů Eriluise Vaze poznamenal: „Vypadalo to, že se snaží Santose srazit z koně. Tím mohl ohrozit polovinu startovního pole.“

Přestože se Santos dušuje, že se pouze bránil a celou bitku nezačal, pochopení u trenéra koně Johna Scanlana rozhodně nenašel. „U mě už nemá šanci, nikdy pro mě nebude jezdit. Okolo dostihů se pohybuji už padesát let, ale takové chování jsem viděl jen jednou - ve filmu,“ prohlásil naštvaný Scanlan. „Měli si to vyřídit v šatně, jako se to dělávalo vždycky,“ doplnil.

Reklama