Hlavní obsah

Kateřina Emmons: Mateřskou jsem nic neztratila, se špičkou držím krok

PRAHA

Dva závody absolvovala o uplynulém víkendu střelkyně Kateřina Emmons, která se vrací po mateřské pauze. V pátek na GP v Mnichově skončila olympijská vítězka třetí, když stříbro prohrála až v rozstřelu. V sobotu pak nastydlá a s bolavou kyčlí obsadila pátou příčku. "Evropská mise mi ukázala rezervy," přiznala Emmons v telefonickém rozhovoru Sport.cz a Právu.

Foto: archiv Kateřiny Emmons

Střelkyně Kateřina Emmons

Článek

Do Evropy se střelkyně Kateřina Emmons vrátila na začátku ledna. A za necelý měsíc zde stihla tři závody. Nejprve suverénně vyhrála Velkou cenu Plzně a o uplynulém víkendu skončila na GP v Mnichově na třetím a pátém místě. "Doma v Plzni mi závod vyšel fantasticky. Chybělo mi šest desetin k finálovému světovému rekordu, když ten základní 400 bodů jsem vyrovnala," pochvalovala si olympijská vítězka z Pekingu.

"A na závodech v Mnichově jsem si potvrdila, že jsem mateřskou dovolenou nic neztratila a držím krok se světovou špičkou. Navíc jsem tu měla zdravotní problémy. Byla jsem nachlazená a bolela mě kyčel," vysvětlovala šestadvacetiletá maminka. "Evropská mise mi ukázala rezervy," shrnula své působení. A na co se tedy nejlepší střelkyně světa roku 2008 zaměří?

"Musím makat hlavně na fyzičce, aby se mi zpevnily všechny svaly. Některé ještě nejsou na úrovni, na které je potřebuji mít," přiznala rodačka z Plzně.

V Austrálii bude trénovat u táty

V pondělí se Kateřina Emmons spolu s desetiměsíční dcerkou Julinkou a manželem Mattem vrací zpět do USA. "Po návratu domů nás čeká velký závod v Colorado Springs. Pak budeme pár týdnů doma a v březnu zamíříme do Austrálie," prozradila svůj plán držitelka tří olympijských medailí. "V Austrálii se zúčastníme Světového poháru a po něm absolvujeme čtrnáct dní přípravy u táty, který v Adelaide trénuje australské střelce," dodala.

Vrcholem roku pak bude letní světový šampionát v Mnichově. "V polovině června bych chtěla stihnout závod Světového poháru v Bělehradě. Po něm už pak bude finišovat příprava na mistrovství světa a tam už půjde i o místa pro olympijský Londýn," uzavřela úspěšná střelkyně.

Reklama