Hlavní obsah

Konečný bude boxovat na galavečeru, jehož výtěžek půjde na Haiti

PRAHA

Přední čeští boxeři v čele s domácí jedničkou Lukášem Konečným se příští týden v pátek představí v Praze na galavečeru profesionálního boxu Night of Heroes, který má podtitul Box pro Haiti. Sportovci i diváci na něm přispějí na pomoc zemi, kterou v lednu postihlo ničivé zemětřesení. Akci zastřešuje organizace UNICEF.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Boxer Lukáš Konečný

Článek

Součástí galavečera bude sedm duelů a v nejhodnotnějším z nich se představí Konečný. Jedenatřicetiletý boxer se měl původně utkat s Maďarem Attilou Kovacsem, ale nakonec nastoupí proti Ionutovi Trandafiru Iliemu z Rumunska.

"Kovacs si zápas na poslední chvíli rozmyslel, což jsem se já dozvěděl v pondělí. Ilie by ale měl být taky kvalitní soupeř. Zatím o něm nic konkrétního nevím, jen jsem sledoval jeho soupeře a bilanci," řekl na dnešní tiskové konferenci Konečný, jenž nastoupí ve střední váze.

Zápas o český mistrovský titul bude vypsán na deset kol. "Většina Rumunů jsou rychlí a technicky dobře vybavení boxeři, což mi moc nevyhovuje. Ale věřím, že to bude jen malá komplikace," uvedl člen německé stáje SES.

Konečného čeká 46. duel v profiringu, na kontě má 42 výher. Ilieho bilance je 13 výher, dvě porážky a jedna remíza.

Po více než dvou letech se do ringu vrátí Ladislav Kutil, který nastoupí proti Nicku Okothovi z Velké Británie, jednomu ze dvou svých přemožitelů v kariéře. "Před dvěma lety jsem s ním prohrál proto, že jsem byl nepřipravený. Kvůli fyzičce. Teď mám šanci se s ním utkat opět, za což jsem rád. A tvrdě se na to připravuju," řekl Kutil, jenž sice v předešlých letech neboxoval, ale trénovat nepřestal.

České barvy budou zastupovat i Tomáš Adámek, Roman Kracík, Robert Šulgan a Bronislav Kubín.

Na pomoc Haiti poputuje polovina z ceny vstupného, která byla stanovena na 600 korun. Galavečer se uskuteční v divadle Milenium s kapacitou téměř 900 lidí, diváci tak přispějí na konto UNICEF odhadem částkou zhruba 230.000 korun.

"Momentálně ještě jednáme, že by mohli pomocí dárcovské SMS přispět i diváci, kteří budou zápasy sledovat živě na Eurosportu," řekl Matouš Rajmont z pořádající agentury Hera. Vzhledem k tomu, že Eurosport je mezinárodní stanice, je celý projekt složitější. "Navíc všichni důležití lidé z televize byli v minulých týdnech na olympiádě," uvedl Matouš.

Reklama

Související témata: