Hlavní obsah

Boxer Holyfield dostal na stará kolena lekci od Toneyho

LAS VEGAS

Bývalý mistr světa v boxu Evander Holyfield utrpěl v sobotu drtivou porážku, která by podle agenturních zpráv dokonce mohla uzavřít jeho letitou kariéru. Jedenačtyřicetiletý boxer nestačil na Jamese Toneyho, někdejšího šampiona střední váhy, který jej při své premiéře v těžké váze porazil na hlavu.

Foto: ČTK/AP

Evander Holyfield inkasuje další tvrdou ránu od Jamese Toneyho.

Článek
Fotogalerie

Zápas ukončili v 9. kole Holyfieldův trenér a masér, kteří se už nevydrželi dívat, jak dostává jejich svěřenec zabrat, a skočili do ringu. "Mrzí mě, že to došlo tak daleko," litoval později Toney svého soupeře. Holyfield byl v sobotu jen stínem někdejšího slavného boxera, který se rval o titul s Mikem Tysonem nebo Riddickem Bowem.

Čím urputněji se Toneyho snažil poslat k zemi, tím zřejmější bylo, že se mu nedostává sil. Jeho soupeř se naopak po ringu pohyboval s lehkostí a uštědřoval těžkopádnému obrovi jednu ránu za druhou. "Toney mi napráskal," připustil s těžkým srdcem Holyfield, který před časem oznámil, že chce boxovat ještě tak dlouho, dokud znovu nevybojuje titul. Jenže od té doby nastoupil k sedmi zápasům, z nichž vyhrál jen dva.

"Oznámit, že končím, by bylo to nejlehčí, co bych mohl udělat po zápasu, jako byl ten dnešní," pokyvoval hlavou, posetou tržnými ranami. "Bylo by moc jednoduché říct, že jsem vyřízený," odmítl na místě uvést, jak se bude dál vyvíjet jeho bezmála dvacetiletá boxerská kariéra. Toney získal cenný skalp. "Vždycky jsem ho uznával, ale dnes večer jsem moc chtěl vyhrát a věděl jsem, že na to mám," omlouval se.

Reklama