Hlavní obsah

Česká družstva jsou na MS ve stolním tenisu ve skupinách B

MOSKVA

Shodně ve skupinách B budou hrát české výběry na mistrovství světa družstev ve stolním tenisu. Rozhodl o tom čtvrteční los šampionátu, který se v Moskvě uskuteční 23. až 30. května. Muži narazí na Korejce, Švédy, Tchaj-wance, Rumuny a Ukrajince, ženy čekají výběry Singapuru, Německa, Nizozemska, Španělska a USA.

Článek

"Je to docela těžká skupina. Bude to boj, ale věřím, že do třetího místa budeme," řekl ČTK trenér mužů Tomáš Demek, že cílem je postup ze skupiny. Kouč žen Miroslav Cecava nadšený ze skupiny nebyl. "To jste mě nepotěšil," zareagoval, když se dozvěděl soupeře. "Je to krutý los, ale nedá se nic dělat," řekl Cecava. "S Renatou Štrbíkovou bych si možná věřil, ale takhle to bude těžké," dodal Cecava s poukazem na to, že musel udělat změnu v nominaci. Česká dvojka Štrbíková maturuje a místo ní kouč povolal Martinu Smištíkovou.

Výběr žen se tak bude opírat především o výkony jedničky Ivety Vacenovské a dvojice Dana Hadačová, Kateřina Pěnkavová. Stolní tenistky mají za cíl výrazně vylepšit 21. místo z Číny.

Skupinu B stolních tenistů by měla vyhrát favorizovaná Korea, proti které Češi soutěž rozehrají. "Korejci jsou jasní a pak se bude bojovat o zbylá tři místa," uvedl Demek. Švédové jsou již tradiční soupeři Čechů na MS, Tchaj-wan je silný a Rumunsko taktéž. "A Ukrajina je nebezpečná, ale věřím v postup," zopakoval Demek.

Muži předloni v Číně i předtím v Brémách skončili pátí a letos se pokusí na skvělou bilanci navázat v sestavě Petr Korbel, Dmitrij Prokopcov, Josef Šimončík, Jiří Vráblík a Tomáš Tregler.

Čeští hráči budou mít hlavní část přípravy v Rakousku společně s domácím týmem, Polskem, Chorvatskem a Maďarskem. Ženy pojedou ladit formu do Düsseldorfu s Němkami, Chorvatkami a Italkami.

Muži:
Skupina A: Čína, Rusko, Řecko, Francie, Polsko, Itálie.
Skupina B: Korea, Švédsko, Tchaj-wan, ČR, Rumunsko, Ukrajina.
Skupina C: Německo, Japonsko, Chorvatsko, Dánsko, Španělsko, Maďarsko.
Skupina D: Hongkong, Rakousko, Portugalsko, Singapur, KLDR, Bělorusko.
Ženy:
Skupina A: Čína, Rakousko, Polsko, Itálie, Chorvatsko, Anglie.
Skupina B: Singapur, Německo, Nizozemsko, Španělsko, ČR, USA.
Skupina C: Korea, Hongkong, Maďarsko, Francie, Ukrajina, KLDR.
Skupina D: Japonsko, Rumunsko, Tchaj-wan, Bělorusko, Rusko, Slovensko.

Reklama