Hlavní obsah

Frintová se stala první ženskou vítězkou ankety Triatlonista roku

PRAHA

Vendula Frintová ukončila nadvládu Filipa Ospalého v anketě Triatlonista roku. V sedmnáctém ročníku získala ocenění jako první žena v historii, zatímco sedminásobný vítěz a obhájce prvenství Ospalý skončil druhý. Třetí místo obsadil Jan Řehula, vítěz z let 1999 a 2000.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Filip Ospalý a Vendula Frintová

Článek

Frintová v minulém roce získala titul světové šampionky v duatlonu a jako jediná z českých reprezentantů obstála v prvním roce seriálu triatlonového mistrovství světa. V anketě obdržela o 62 bodů více než Ospalý.

Čtvrté místo Terezy Macelové na slavném havajském Ironmanovi stačilo v anketě jen na čtvrtou příčku, další vyznavač dlouhých tratí Petr Vabroušek skončil šestý. Mezi nimi se umístila Radka Vodičková, jež si oproti loňsku o jedno místo pohoršila.

Trenérem roku se stal přesvědčivě kouč Frintové Jiří Seidl, Objevem roku je Lukáš Kočař, syn vítěze prvním dvou ročníků Tomáše Kočaře.

V anketě hlasovalo 34 respondentů z řad šéfů klubů, novinářů, zasloužilých vítězů i funkcionářů.

Anketa Triatlonista roku 2009:
1. Frintová 432 bodů, 2. Ospalý (oba Ekol Brno) 370, 3. Řehula (Author) 359, 4. Macelová (TBB) 337, 5. Vodičková (Ekol Brno) 296, 6. Vabroušek (Author Tufo) 290, 7. Zelenková (TBB) 257, 8. Zadák (Tri Lamy Brno) 216, 9. Krňávek (Ekol Brno) 199, 10. Čelůstka (Author Tufo) 164.
Jednotlivé kategorie:
Olympijský triatlon: Ospalý - Frintová.
Dlouhý triatlon: Řehula - Macelová.
Duatlon: Zadák - Frintová.
Terénní triatlon: Zadák - Loubková (Cyklorenova Cvikov).
Kvadriatlon: Podborský (Tri lamy) a Polívková (Gary Fisher).
Zimní triatlon: Grabmüllerová (B+H České Budějovice) - Jindra (Cyklorenova Cvikov)
Objev roku: Kočař (Ekol Brno).
Trenér roku: Seidl (Frintová).
Akce roku: Evropský pohár v Karlových Varech.

Reklama