Hlavní obsah

Boxer Chládek se na ME pokusí ukončit čekání na českou medaili

MOSKVA/PRAHA

Hlavní postavou malé české výpravy na mistrovství Evropy v boxu, které v sobotu začne v Moskvě, bude Zdeněk Chládek. Bronzový medailista z juniorského mistrovství světa v roce 2008 se pokusí ukončit dlouhé čekání českých boxerů na výraznější úspěch na kontinentálním šampionátu. Medaili získal naposledy Pavol Polakovič, který si v roce 1996 odvezl bronz.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Boxer Zdeněk Chládek

Článek

Dvacetiletý Chládek však o medailových cílech mluvit nechce. "Je těžké odpovědět, s čím bych byl spokojený. Bude záležet hodně na losu a pak i na štěstí. Budu se snažit dostat co nejdál a nechám v ringu vše," uvedl v rozhovoru pro ČTK.

Ve startovním poli se člen ústeckého SKP nikoho neobává. "Není žádný soupeř, ze kterého bych měl strach nebo se mu chtěl vyhnout. Každého chci porazit a je jedno, kdy ho dostanu. Nepřipouštím si žádný tlak. Chci uspět, to je můj cíl," podotkl trojnásobný vítěz Velké ceny Ústí nad Labem odhodlaně.

Stejně jako další tři čeští účastníci ME se připravuje tento týden v Čechově, kde trénuje společně s ruskou reprezentací. "Cítím se dobře a snad to vydrží až do konce turnaje," přál si Chládek, jenž postupně upravuje váhu na stanovených 64 kg. "Sparingů se nezúčastňuji, protože se chci vyvarovat možného zranění. Vše si to šetřím až do ringu, až to bude naostro," pousmál se Chládek, který na loňském mistrovství světa postoupil do osmifinále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.