Hlavní obsah

Vzpěrač Zaremba: Romy jsem nevyhodil, nemůžu na ně

PRAHA

Vzpěračská legenda Ota Zaremba i nadále trénuje Romy. Když ho jeden z nich údajně okradl, prohlásil, že všechny vyřadí z klubu v Horní Suché. V pátek ale olympijský vítěz z Moskvy v roce 1980 pro Sport.cz potvrdil, že vše je při starém. „Přišli na páteční trénink, i ten, co mě okradl. Budu se na něho dívat jako na zloděje,“ krčí rameny bývalý reprezentant.

Článek

Ve středu jste oznámil, že vyřadíte Romy z klubu... Nikoho jsem nevyřadil. V pátek šli normálně na trénink. I ten, který mě okradl. Neprojevil ani žádnou lítost, absolutně nic. Dobře, ať si přijde a trénuje... Nemůžu na ně, vždyť vidíte, co se děje, jak se to na mě sype.

Takže budete dál všechny své svěřence trénovat? Samozřejmě. Ale nemůžu dělat, jako by se nic nestalo. Sám ho ale potrestat nemůžu. Budu se na něj dívat jako na zloděje, to je vše, co mohu dělat. Když někoho potrestám a nebude tři měsíce trénovat, tak nakonec vyhodí mě.

A co vaši kamarádi a lidé v Horní Suché? V pořádku. Byl jsem za místostarostou. Dumluvili jsme se, jak vše bude dále pokračovat. Všechno jede normálně dál. I klub v Horní Suché. Kluci se budou připravovat na mistrovství republiky juniorů, které je v říjnu, to je největší soutěž.

Vaše výroky odsoudil Český olympijský výbor. Jaká je vaše reakce? Nic jsem neslyšel, nic jsem nečetl, nevím. Jestli se mu to nelíbí, tak ať se přijede podívat na trénink. Trénují všichni.

Vadí vám, že je kolem vás nyní tolik vzruchu? Když se mluví a píše, tak se aspoň ví, že člověk žije. Ale snad se to brzy zase vrátí do starých kolejí.

Reklama