Hlavní obsah

Štafeta moderních pětibojařek skončila na ME pátá

DEBRECÍN

České reprezentantky v moderním pětiboji Sylvie Černá, Natálie Dianová a Lucie Grolichová zlato v závodě štafet na mistrovství Evropy v Debrecínu neobhájily. Mezi osmi týmy skončily na pátém místě, zvítězily domácí Maďarky.

Článek

Češky byly přitom před poslední kombinovanou disciplínou - během se střelbou - na prvním místě a vybíhaly s náskokem devíti sekund před Maďarkami. V prvním kole běhu začala Černá ztrácet a klesala v pořadí. Zřejmě se na ní projevil nepříjemný a velmi nebezpečný pád z koně, který prožila pouze pár minut před startem jízdy, kterou však zvládla bravurně a čistě.

"Nechci se na to vymlouvat, ale asi se to projevilo, protože jsem se vůbec necítila dobře a špatně se mi běželo," uvedla Černá. Její slova potvrdil kouč Jakub Kučera: "Je tam zřejmě nějaký zdravotní problém, protože jinak si tak slabý běh nedovedu vysvětlit," poznamenal trenér, který kvůli vývoji situace a nemožnosti zasáhnout do medailových bojů na posledním úseku šetřil Dianovou, jež se za dva týdny zúčastní juniorského mistrovství světa.

V úterý evropský šampionát vyvrcholí závodem mužských štafet. Tu českou bude tvořit mistr Evropy v individuálním závodě David Svoboda, loňský evropský šampion Ondřej Polívka a Jan Kuf, devatenáctiletá naděje českého pětiboje.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články