Hlavní obsah

VIDEO: Poprask v Praze, přiletí Zvíře. Boxer Mike Tyson

PRAHA

Pozor! Jedna z ikon celosvětového sportu zavítá do Prahy. Do Česka přijede žijící legenda „Železný Mike“. Ano. Bývalý slavný boxer Mike Tyson pobude na českém území šest dní. Stát by se tak mělo třetí říjnový týden, kdy zahájí evropské turné. Mimo Prahy by se měl ukázat i v Bělehradě, Moskvě, Vídni a Monaku.

Článek

„Vrcholem bude galavečer na Žofíně,“ potvrdil Pražskému Deníku promotér Petr Havrda. Tyson Česko navštíví poprvé, setká se s obchodními partnery, měl by vést trénink, ale také podpořit charitativní projekt dětí v motolské nemocnici. „Rád bych se projel na koni někde za městem a pak taky na lodi po té vaší krásné řece,“ napsal Tyson v dopise Pražanům.

Michael Schumacher = formule 1, Michael Jordan = NBA, Wayne Gretzky = NHL. A Mike Tyson = box. Esa, která měla nad ostatními navrch. Pokřtěný Mike Gerard Tyson si nesmlouvavými pěstmi vydělal přes půl miliardy korun a už ve dvaceti letech byl nejmladším světovým šampionem těžké váhy. „Můj styl je drsný, má obrana je nedobytná a chovám se jak zvíře. Chci tvoje srdce, chci tvoje děti. Jsem nejhustší, nejkrutější a nejbrutálnější,“ oznámila také světu v časech hojné slávy dnes čtyřiačtyřicetiletá mašina, která udivovala svět, když vkročila mezi šestnáct provazů.

Drtivá pravačka Železného Mika Tysona dopadla na tvář Clifforda Etienna a ten se kácí k zemi.foto: ČTK/AP

V Praze ale boxovat nebude. „To by asi nedopadlo pro soupeře dobře. Ale velice mě překvapil povědomím o evropské historii i o Praze, opravdu mě zaskočil některými otázkami,“ řekl Havrda, který s ním osobně hovořil.

Rád by s ním promluvil i Lukáš Konečný, v současnosti nejlepší český profesionální boxer. „Když budu mít čas, tak přijdu.  On je ikona sportu posledních let. Nemyslím si, že je hloupý, cholerik. Byl asi moc důvěryhodný, nechal se obklopit špatnými lidmi,“ řekl pro Sport.cz dvaatřicetiletý rodák z Brna, který nad otázkou, zda by zašel s „Mikem“ do ringu, chvíli váhal. „Těžko říct, pokud by byl rozumný. On to má pořád v sobě, stále je výbušný. Kdyby mě opravdu trefil, tak můžu také zůstat dva dny ležet,“ pousmál se boxer, který na podzim bude bojovat o titul mistra Evropy.

Za pár týdnů přijede hromotluk, který ukousl při zápase Holyfieldovi ucho, ten který seděl tři roky ve vězení za znásilnění, a také ten, který vykonával veřejně prospěšné práce za rvačku a měl trable s drogami. Ale také chlap z Brooklynu, který si dokáže obléci sněhobílou košili, slušivé sako a posadit se do světlého koženého křesla. Poté umí být i za za elegána. Takový je Mike Tyson. Pan boxer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.