Hlavní obsah

Konečný chce boxerský titul. Odmítá kachnu a chodí si pro jídlo v plastu

PRAHA

Dobrý den, tak mě tu máte zase. Nový kolorit profesionálního boxera Lukáše Konečného. Po zaklapnutí kliky odchází s igelitkou a umělohmotnými miskami. Z měsíčního stravovacího programu má týden za sebou. Příprava na 18. září a Birmingham. Boj o titul mistra Evropy s Angličanem Ryanen Rhodesem si žádá své. Pětkrát denně sáhne do mrazáku, následuje mikrovlnka. Za pět minut se podává speciální strava.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Lukáš Konečný bude v září boxovat v Anglii o titul mistra Evropy.

Článek

„Důležité je, že mám sílu na trénink. Dělám to kvůli své práci, proto mi to nevadí. Všechno dostanu pod nos,“ libuje si rodák z Brna.

Dvaatřicetiletý boxer se vrací do superwelterové váhy. Musí dosáhnout maximálně 69, 85 kilogramů. A to znamená shodit osm kilo s vědomím, že jde o nepopulární záležitost, která stojí přemáhání. Konečný už sám poznal při zápase křeče, proto zvolil pro sebe revoluční postup. Na kachnu vyhlásil embargo. „Lukáš potřebuje hodně energie a málo kalorií. Zároveň mu ale nesmí růst svalová hmota. On je hodně velký oříšek, ale váha mu jde postupně dolů, budu na něj zlá,“ říká o klientovi Kateřina Maresová z firmy Dietbox.

Dietbox, pondělní večeřefoto: Sport.cz/www.dietbox.cz

Celý cyklus vyjde na 9990 korun. Ale stravu z filmu Návštěvníci nečekejte. Podává se i svíčková, lívance s borůvkami, rýže s avokádem, ryby, kuřecí, hovězí, zelenina, ovoce. Vše dělané na páře s použitím mořské soli a třeba grahamové mouky.

„Docela jsem překvapený, ale naposledy jsem měl už suchý kuřecí a rýži, to mi moc nechutnalo,“ přiznává táta od tří dcer. Manželka tak pro něj nevaří. "Jen ohřívá," směje se boxer.

„Na začátku nám sepsal svůj jídelníček. K tomu samozřejmě rozvrh tréninků. Podle toho mu byla strava vypočítána. Jí všechno, jen nechce tvaroh,“ usmívá se Maresová. A Konečný? Do Ústí na Labem si odvezl dvě igelitové tašky a pětatřicet umělohmotných misek. Za týden stejné kolečko.

Reklama