Hlavní obsah

Emmons je ve formě: trefila 400!

GRAND RAPID/PRAHA

Olympijská vítězka z Pekingu ve střelbě ze vzduchové pušky Kateřina Emmons už definitivně překonala zdravotní trable, které ji připravily o solidní výsledek na srpnovém mistrovství světa v Mnichově. Po návratu do USA vyrovnala světový rekord 400 bodů!

Foto: Matthew Emmons, Právo

Kateřina Emmons s rekordním terčem.

Článek

„Minulý týden jsme dostali s Mattem nové elektronické terče pro naši střelnici v Minnesotě od firmy Megalink. Hned jsem je pokřtila výkonem 400 bodů ze 400 možných. Samé desítky a z nich 39 středových,“ napsala Emmons pro Právo a Sport.cz.

„Od té doby, co jsme přiletěli domů, mi to zase začalo jít dobře. Určitě mi pomohl odpočinek po mistrovství světa a důkladná rehabilitace. Kyčel už je v pohodě a já mám lepší cit v těle. Staré dobré návyky se zase vracejí a celé to začíná dávat smysl. Už nemám pocit, že pořád začínám od nuly a v pohodě vydržím celý závod,“ dodala nejlepší česká střelkyně.

„Místní střelnice v našem městečku Grand Rapid, kterou chceme s Mattem provozovat, je zase na pořadu dne. Konečně se o toto téma začali zajímat ti praví lidé z vedení města a možná se něco chystá. Minulý týden byla velká schůzka i se zástupci státu Minnesota. Nikdo nemá zájem na tom, abychom odsud museli odejít z důvodu zavřené střelnice. Někteří zainteresovaní lidé ani nevěděli, že jsme se sem přistěhovali. To je zase chyba místního sportovního novináře, který o nás napsal jen dva krátké články. Nic víc. Teď už se podnikají kroky pro to, aby to mohlo hlavně finančně fungovat a všichni byli spokojení. Ale my si raději žádné naděje dopředu neděláme, abychom pak nebyli zklamaní,“ uvedla Emmons.

V říjnu opět přiletí do Evropy. S manželem Mattem budou startovat v Mnichově na finále Světového poháru. „Už se těším, protože pak se dostaneme do Evropy nejdříve po Vánocích. Věřím, že moje výkonnost půjde nahoru a co nejdříve si v nové sezóně zajistím účast na olympiádě v Londýně,“ přála si v mailu Emmons.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.