Hlavní obsah

Rychlobruslařka Pechsteinová v knize přiznala, že uvažovala o sebevraždě

PRAHA

Německá rychlobruslařská ikona Claudia Pechsteinová se ve své nově vydané autobiografii "O zlatu a krvi - život mezi Olympem a peklem" svěřila, že uvažovala o sebevraždě. Po dopingové aféře, kvůli níž přišla o olympiádu ve Vancouveru, chtěla s manželem Marcusem Bucklitschem skočit z dálničního mostu.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová

Článek

"Zdálo se mi to jako rychlá a jistá možnost, jak se rozloučit se životem," odhalila své pohnutky osmatřicetiletá rychlobruslařská královna nedávné minulosti. "Skok, pád do hloubky a prudký náraz. A je to všechno pryč," píše dále ve své knize, která bude oficiálně uvedena na trh v pondělí.

Svému manažerovi Ralfu Grengelovi v té době napsala textovou zprávu, že zrovna hledá vhodný most. Ten na tuto výzvu o pomoc okamžitě reagoval, zoufalé rychlobruslařce zavolal a odvrátil nejhorší scénář.

Pechsteinová poté změnila názor na svou další kariéru a od února příštího roku hodlá dál pokračovat. V březnu se chce zúčastnit mistrovství světa v Inzellu a přidat ke 34 medailím z MS další cenný kov. Startovat by chtěla i za čtyři roky na olympiádě v Soči, pravidla vztahující se k dopingovým hříšníkům jí však účast nepovolují.

Pechsteinová neměla nikdy pozitivní dopingový nález, ale v červenci minulého roku dostala kvůli podezřelým výsledkům krevních testů dvouletý zákaz startů. Trest byl vynesen na základě úsudku bruslařské unie ISU, že abnormální krevní hodnoty nemohly vzniknout přirozenou cestou, nicméně rychlobruslařka jakékoli podvádění stále popírá.

Reklama