Hlavní obsah

V Číně se po osmi měsících rozjede sezona ve stolním tenisu

V neděli v čínském městě Wej-chaj začne první mezinárodní akce ve stolním tenisu po osmiměsíční pauze. Úvodním ze čtyř turnajů, jimiž mezinárodní federace ITTF restartuje sezonu ovlivněnou koronavirovou pandemií, bude Světový pohár žen.

Foto: Sport.cz

Sezona ve stolním tenisu začne po osmi měsících (ilustrační foto)

Článek

Na turnaji pro nejlepších 21 žen sezony s dotací 250.000 dolarů bude mít své zastoupení i český stolní tenis. Jako osobní trenérka Nizozemky Britt Eerlandové se ho zúčastní reprezentantka Dana Čechová.

Po Světovém poháru žen následuje od 13. listopadu na stejném místě turnaj mužů a od 19. listopadu se v jiném čínském městě Čeng-čou uskuteční finále World Tour. Z té se letos kvůli pandemii stihly odehrát do březnového přerušení sezony jen tři turnaje, zrušeno bylo mimo jiné i srpnové Czech Open v Olomouci.

Měsíční program v Asii zakončí od 25. listopadu v čínské správní oblasti Macao premiérový turnaj série World Table Tennis (WTT), jež od příštího roku nahradí stávající World Tour.

Stolní tenis letos kvůli pandemii koronaviru přišel o své vrcholné akce. Nekonaly se mistrovství Evropy jednotlivců ani mistrovství světa družstev, odloženy byly také olympijské hry.

Reklama