Hlavní obsah

Kostelecký má formu, těší se na narození syna a Londýn

LARNAKA/PRAHA

Olympijský vítěz z Pekingu ve střelecké brokové disciplíně trap David Kostelecký (35) je na začátku sezóny ve výborné formě. Na Kypru si v neděli vystřílel druhé místo v závodě Evropského poháru výborným výkonem 139 bodů. Myšlenkami byl však doma, u manželky Lenky, slovenské reprezentantky v brokovém skeetu, která střílela pod dívčím jménem Barteková. Na přelomu února a března čekají rodinu.

Foto: Ivana Roháčková

Sportovní střelec David Kostelecký s manželkou Lenkou.

Článek

„Opravdu jsem byl myšlenkami doma a s Lenkou jsme byli ve spojení. Všechno je v pořádku,“ svěřil se Právu Kostelecký, který ze soustředění v Larnace dorazil ve čtvrtek večer. „Jsem ale profesionál, takže mi nedělá problém se v pravou chvíli soustředit na závod. Rodina je naopak mojí novou silnou motivací,“ dodal.

Snad to syn stihne

Doma zůstane necelé dva týdny. Poslední únorový den odlétá na první závod čtyřdílného seriálu Světového poháru do Chile. „Je to na hraně termínu porodu. Věřím, že se potomek narodí tak, abych to stihnul. Co to bude? To necháváme na přírodě. Lékaři nám ale nechtěně prozradili, že prý kluk, tal uvidíme. Pokud by si dalo miminko na čas, byl bych trochu smutný, že u porodu nebudu. Ale vůbec nejdůležitější je, aby Lenka a miminko byly zdraví. Jestli u toho táta bude nebo ne, není až tak podstatné,“ zdůraznil nejlepší český brokový střelec.

O tom, že by závod v Chile vynechal, prý neuvažuje. „Tahle sezóna je poslední, v níž lze získat účastnické místo na olympiádě v Londýně. V Chile je první šance a neletí tam všichni. Potřebuji co nejvíc závodů a tam je první šance,“ vysvětlil Kostelecký s tím, že kromě závodů Světového poháru ho čekají ještě evropský a světový šampionát, které shodou okolností oba hostí Bělehrad.

Zůstal věrný staré brokovnici

Zůstal také u svojí staré brokovnice, v níž vyhrál v Pekingu. „Tu novou jsem vrátil. Nebylo to ono. Nevím, co to do mne vjelo, abych měnil flintu, s níž jsem vyhrál olympiádu. Nakonec jsem si řekl, že to spolu doklepeme do střeleckého důchodu,“ říkal se smíchem.

V Larnace se připravoval společně s reprezentačními kolegy Jiřím Liptákem a Jiřím Gachem. „My jsme na Kypr přiletěli odstřílet co největší objemy, protože doma na to nebyly podmínky. Teploty tam byly kolem sedmnácti stupňů, což je pro střelbu venkuvýborné. Silný vítr foukal až večer. Do závodu Evropského poháru jsme šli s tím, že to bude zpestření přípravy, ale výsledek 118 a finálových 21 bodů jsem nečekal, natož druhé místo v konkurenci sto dvaceti střelců, mezi nimiž moc borců ze světové špičky nechybělo. Lepší úvod sezóny jsem si nemohl přát. Budeme tu až do čtvrtka, pak letíme domů,“ vrátil se k úspěšnému vstupu do sezóny Kostelecký.

Před odletem za oceán bude ladit formu doma. „Snad nám to počasí umožní a nepřijdou kruté mrazy. V nich se střílet pořádně nedá, a když si uvědomím, že v Chile bude vedro, pak by mi to ani moc nedalo,“ dodal střelec.

Reklama

Související témata: