Hlavní obsah

Amatérští nadšenci boxu opět vstoupí do ringu

PRAHA

Boxerský nápad, který skončil vybráním peněz pro děti z dětských domovů, nebyl utnut. Pokračuje. A to už druhým ročníkem. Třicet partnerských tělocvičen a téměř stovka boxerů, takový je současný stav Manažerské extraligy boxu. Ve čtvrtek 26. května pokračuje druhý ročník galavečerem v pražském hotelu Olšanka.

Foto: www.extraligaboxu.cz

Finálový zápas prvního ročníku.

Článek

V prvním ročníku proběhlo osm boxerských večerů po celé republice. K ringu se přišli podívat také Ondřej Pála, Rostislav Osička i Lukáš Konečný. Evropský šampión dokonce připravoval svého svěřence na tyto zápasy. „Mají moc rádi atmosféru, říkají, že tu jde hodně o srdíčko,“ říká Jan Saglena, viceprezident Manažerské extraligy boxu.

Po úvodním ročníku existují mistři ve čtyřech váhových kategoriích. „Tihle kluci už jsou většinou starší, na ligu nemají, ale takové porovnání má pro ně význam. On je velký rozdíl jen trénovat a potom jít do zápasu. Když bude lidí přibývat, tak takové akce mají smysl, může to pomoci samotnému boxu,“ myslí si Konečný.

Nováček se mezi profesionály nedostane 

První galavečer v tomto roce proběhl v březnu, v rozpisu jsou další tři. Nejbližší se koná ve čtvrtek od devatenácti hodin.

„Někteří začali trénovat až díky MEBu, na druhé straně je tu spousta kluků, co trénovala, a nyní si mohou své dovednosti vyzkoušet v ringu před diváky. Žádný nováček se nemusí bát, že se dostane mezi profíky a bude vypadat, jako že mezi ostřílené boxery nepatří, nyní se může přihlásit do tělocvičny, kde jsou začátečníci i ve vyšším věku a začíná s rovnocennými,“ vysvětluje Saglena.

Reklama