Hlavní obsah

Dávám ruku do ohně - bude to světový box, láká Konečný na obhajobu titulu

ÚSTÍ NAD LABEM

Hlavou mu probíhá proud myšlenek, které ho odvádí od pátečního jubilea. Boxer Lukáš Konečný vstoupí do ringu popadesáté mezi profesionály. A to velkým duelem. Čeká ho povinná obhajoba v lehké střední váze. Boj o mistra Evropy a Interkontinentální titul WBO. On v modrém rohu, v červeném Francouz Hussein Bayram. Oba posledních deset duelů vyhráli, český boxer prohrál naposledy v roce 2008, Francouz v roce 2007. To se má změnit v pátek večer v Ústí nad Labem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Profesionální boxer Lukáš Konečný před zápasem o titul mistra Evropy

Článek

„Zatím je všechno v naprosté pohodě, doufám, že to vydrží. Padá na mě stín organizačních věcí, takže čas rychle běží. Věřím, že přijde co nejvíce diváků a pomohou mi k dobrému výkonu. Padesátý zápas je hezký, bylo by dobrý, kdybych vyhrál," řekl český boxer, který se v úterý společně se soupeřem představil v Ústí nad Labem.

„Nejprve bych chtěl přivítat všechny obyvatele v Ústí nad Labem,“ začal své seznámení zarostlý Francouz. Jednou větou prolomil ledy a oba bijci si vyměnili diplomatické úsměvy. „Tento zápas je obrovská možnost pro moji další kariéru. Doufám, že to bude dobrý duel a hlavně skvělé představení pro diváky,“ pověděl na letní zahrádce pod kaštany Bayram.

Oba boxeři v kariéře potkali podobné soupeře. Například oba poznali hořkost po souboji se Sergejem Dzinzirukem. Konečný v boji o mistra světa, Bayram padl před limitem. A to pouze jednou v profesionální kariéře. V pátek se postaví proti sobě.

Vyzývatel Konečného, francouzský boxer Hussein Bayram, s překladatelkoufoto: ČTK/Libor Zavoral

„Moc jsem chtěl boxovat v Ústí, v podstatě to mám kilometr od domu, ale trochu mám obavy, že hala nebude zaplněná (hokejová Zlatopramen aréna). Hrozí, že pak budu muset jezdit boxovat do zahraničí. Dávám ruku do ohně, že to bude špičkový světový box. Je to obrovská šance vidět takový večer,“ připomněl Konečný zatím pozvolnější prodej lístků na galavečer, kde se uskuteční pět soubojů.

Jedním je například duel o mistryni světa organizací WBO a WBF ve střední váze, kde se utkají Christina Hamerová z Německa s Marií Lindbergovou ze Švédska. „Je to absolutní špička, těším se na to. Je to výzva pro obě dámy, šance jsou naprosto vyrovnané, záležet bude na formě v daný den,“ řekl promotér večera Ulf Steinforth.

Kdybych si nevěřil, tak tady nejsem, nepochyuje Bayram 

Konečného má z evropského trůnu sesadit pětinásobný profesionální mistr Francie, bojovník, který poznal také atmosféru olympiády v Atlantě 1996. Mezi amatéry odboxoval kolem 120 zápasů a stovku jich vyhrál. Teď přijel do Česka k životnímu souboji. „Kdybych si nevěřil, tak tady nejsem. Doufám, že rozhodčí budou spravedliví,“ usmál se pětatřicetiletý Francouz, který je o devět centimetrů vyšší než Čech.

„On má delší paže, takže budu vycházet ze svého krytu, budu se snažit využít svých silných stránek. Vím o něm, ale to tady nebudu říkat. Jsem favoritem a budu rád, když to prokážu, v Česku jsem totiž neměl kvalitnějšího soupeře. Doufám, že Česká republika mistra Evropy neztratí a další můj duel bude o mistra světa,“ podíval se už dále Konečný, který je podle jedné sázkové kanceláře jasným favoritem. „Je tam kurz 1,07, tomu se směju. Vidím to vyrovnaněji, ale jsem favorit, doma musím vyhrát,“ dodal dvaatřicetiletý český boxer.

Na zápas můžete díky vstřícnosti Lukáše Konečného a společnosti www.ticketstream.cz vyhrát vstupenky. Stačí se podívat zde na podmínky soutěže.

Reklama