Hlavní obsah

Argentina je na MS v inline hokeji náhodou, Česko chce z Pardubic zlato

PRAHA

Zatím jde o jízdu se značkou jistota - Německo 9:1, Finsko 9:2. V úterý od 18 hodin je na řadě Švédsko. Takový je status české reprezentace na mistrovství světa v inline hokeji, které se koná v Pardubicích. Domácí tým patří mezi favority turnaje, chce zlato. Šampionátu se ale účastní i mužstva, která musela přijet narychlo a náhodou. Takový je případ Argentiny, která první dva zápasy prohrála.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Čeští inline hokejisté se radují z vítězství

Článek

„Hrát zde mělo Japonsko, ale kvůli katastrofě to odvolali a místo zbylo pro nás. My jsme si to sem přijeli užít a třeba překvapit,“ řekl pro oficiální stránky turnaje inlinehockey2011.com trenér národního argentinského týmu Roberto Fabian Villagra.

Žádný čas na přípravu nebyl, tudíž ani velké cíle nejsou. Výběr tvoří hráči z argentinské ligy. „Zeptali jsme se, kdo je ochotný hrát a ten hráč jel. Je to naprosto jednoduché,“ vysvětlil kouč nominační rébus.

Zcela jinak tomu je u českého týmu, který zakončí vystoupení ve skupině proti Švédsku. Předtím přišly dvě výhry, kdy si soupeři vždy odnesli devět gólů. Naposledy Finsko. „Věřím, že nás ten výsledek nabudí na další zápasy. Neznamená to, že když jsme teď dvakrát po sobě dali tolik branek, tak že v tom nebudeme v úterý a ve čtvrtek pokračovat,“ nechal se slyšet Jiří Polanský, jinak hokejový mistr z Třince.

Ve Španělsku letěl na první zápas letadlem 

Úkol je jasný, výhra. „Podle výsledku se rozhodne o našem soupeři pro čtvrtfinále, takže proti Švédsku nic nevypustíme,“ vysvětlil Polanský, který by rád v play-off nastoupil proti Slovensku. „Každá pořadatelská země je považována za favorita. Bylo by špatné o našem týmu tvrdit, že nechceme vyhrát zlato,“ dodal Polanský, který si v minulé sezóně vyzkoušel ligu v inline hokeji ve Španělsku.

„Třinec mi to minulý rok umožnil. Vypadli jsme v play-off celkem brzo, a tak přišla nabídka hrát ve Španělsku, takže jsme si udělali s přítelkyní takovou dovolenou. Docela mě překvapilo, když jsme na první zápas letěli letadlem,“ usmál se při vzpomínce Polanský.

Reklama