Hlavní obsah

Pantheři mohou vyrovnat rekord. Jdeme do toho naplno, říká Krejbich

PRAHA

Jednou z ikon amerického fotbalu v České republice je David Krejbich. Před pátečním finále je prezident klubu a manažer seniorského týmu přesvědčen o tom, že Prague Panthers získají pátý titul v řadě a vyrovnají tak svůj rekord z let 1999-2003.

Foto: Miki Gerlašinský

Ve finále se střetnou Prague Panthers s městskými rivaly Black Hawks.

Článek

Semifinále zvládli Panteři podle očekávání bez potíží, jaký byl zápas proti Ostravě? Těžký. Zvlášť kvůli dusnu a vedru, navíc Steelers ze začátku hráli dobře a tvrdě. Tušil jsem, že se zlomí, jakmile položíme dva nebo tři touchdowny. Trvalo to ale déle, než jsem čekal a stálo to hodně sil.

Black Hawks ale budou jiná třída, jaký očekává zápas? Těžko to bude kanonáda 74:0 jako před rokem... To ani náhodou. Jejich obrana nám toho tolik nedovolí a jejich útok, pokud se bude dařit jejich americkému quarterbackovi, bude těžké zastavit. Navíc jich nebude 15 jako v případě Steelers, takže se bude hrát naplno až do konce zápasu. Myslím, že bude rozhodovat, jak zahraje naše offensive line a v obraně bude hodně záležet, jak budeme schopni zastavit jejich hru vzduchem.

V základní části se oba týmy utkaly dvakrát. Zejména porážka na hřišti soupeře se nečekala, souhlasíte? Naprosto. Věděli jsme, že jsou dobří, ale příliš jsme si věřili, a to byla chyba.

Bylo to ponaučení před odvetou a zejména nyní před finále, abyste nebyli příliš sebevědomí? Přesně tak. Myslím, že si to uvědomili všichni hráči a bylo to znát i na účasti na trénincích. Takhle to má vypadat, pokud chce tým vyhrát. Stoprocentní účast a nasazení i na tréninku.

V semifinále proti Bratislavě si obnovil zranění rozehrávač Black Hawks Ferni Garza. Máte o jeho stavu aktuální informace, jak velké oslabení by to pro soupeře bylo? Informace o zdravotním stavu nemáme. Trénujeme naplno, jako by byl naprosto zdravý. S takovými věcmi se nesmí kalkulovat. Každopádně oslabení by to bylo obrovské.

Panteři mají šanci vyhrát titul popáté v řadě, což se vám povedlo již v letech 1999-2003. Takhle to asi nikdo nepočítá. Prostě je to boj o domácí titul jako každý jiný. Nemyslím, si že by touha zopakovat sérii byla pro někoho nějak extra motivující.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.