Hlavní obsah

Démoni, drogy, alkohol. Myslel jsem na sebevraždu, přiznal Zlatý chlapec

PRAHA

Nejdříve alkohol, drogy, poté démoni v hlavě a myšlenky na sebevraždu. Stav, který nemůže mít nic se sportem společného. Může. Boxer Oscar De La Hoya byl světovým šampiónem v šesti váhových kategoriích, vydělal 700 miliónů dolarů, dnes zná zdi léčebny anonymních alkoholiků.

Foto: internet

Boxer Oscar De La Hoya, když ještě patřil do ringu.

Článek

„Přemýšlel jsem, jestli můj život stojí za to. Nemám sílu si vzít život, nemám odvahu, ale přemýšlel jsem o tom,“ cituje ho server boxingscene.com

V roce 2009 De La Hoya ukončil kariéru. Poslední roky nezvládal, byl na drogách, holdoval alkoholu, přemýšlel o sebevraždě. V posledních měsících přišel opačný blikanec. Chce svůj život vyčistit a vrátit mu ztracenou tvář, kterou si vybojoval v ringu, tam ukončil kariéru po šestnácti letech. Na konci se ale vezl. „Byly tam léky, kokain, alkohol. Poslední dva a půl roku jsem byl více závislý na alkoholu než na kokainu," pověděl. Poslední tři měsíce je „Zlatý chlapec“ čistý.

De la Hoya přiznal problém před půl rokem, ale moc sdílný při oznamování nebyl. „Všichni lidé mají nedostatky, já nejsem výjimkou. Respektujte, prosím, mé soukromí.“

Osmatřicetiletý Američan začal velkou kariéru na olympiádě v roce 1992. V Barceloně získal zlato. Postupem času se radoval z deseti titulů mistrů světa. Poslední bitvu odboxoval v prosinci 2008. Prohrál po technickém k.o., radoval Manny Pacquiao.

„Box je moje vášeň, narodil jsem se pro něj. Šlo o obtížné rozhodnutí, ale když boxer pozná, že už nemůže bojovat na stejné úrovni jako dřív, měl by dospět ke smíření, že je konec,“ prohlásil při loučení v Los Angeles bývalý boxer, který měl už jako dítě předurčeno postavit se do ringu. Dědeček Vicente, otec Joel i bratr Joel byli boxeři. Teď Oscar De La Hoya nebojuje v ringu, ale mimo něj.

Vyhraje?

Reklama