Hlavní obsah

Těžká váha se vrací do ringu. Boxer Pála jede to Turecka obhajovat evropský titul

PRAHA

Po osmi měsících se postaví opět mezi provazy. Osmnáct výher v řadě, přidá devatenáctý triumf? Profesionální boxer Ondřej Pála bude v sobotu obhajovat evropský titul organizace WBO. Nejlepší česká těžká váha se pobije v tureckém Trabzonu s Darnellem Wilsonem. Sedmadvacetiletý Čech proti o deset let staršímu Američanovi.

Foto: Václav Mudra - MÉDEA

Ondřej Pála s pásem pro profesionálního mistra Evropy v těžké váze organizace WBO.

Článek

Pála naposledy boxoval 1. dubna 2011 v Berlíně, kde se stal profesionálním mistrem Evropy v těžké váze organizace WBO. Technickým k. o. v osmém kole udolal Oleksije Mazjakina z Ukrajiny a získal zatím svůj nejprestižnější titul a stal se po Lukáši Konečném druhým českým boxerem, který dokázal vybojovat pás evropského šampióna.

„Měl jsem zdravotní problémy, dával jsem si dohromady pochroumané pravé rameno. Už jsem ale stoprocentně fit,“ vysvětlil Pála delší odmlku.

Český boxer stáje Médea má na kontě osmnáct výher v řadě, poslední porážku si připsal v září 2006, kdy nestačil na Denise Boytsova. V tuto chvíli mu patří 37. místo na světě podle serveru boxrec.com. Wilson porazil na konci září v Hamburku Jauna Carlose Gomeze. Američan, kterému patří 35. příčka, předtím šest duelů prohrál.

Pála je o 12 centimetrů vyšší

„Wilson je hodně zkušený, má za sebou duely se známými borci a především v posledním zápase porazil Gomeze, bývalého mistra světa organizace WBC,“ připomněl Pála svého soupeře, který měří 178 centimetrů. Český boxer je o dvanáct centimetrů vyšší, což může být výhoda.

„Sice moc nevyrostl do výšky, ale zato je hodně silový a s opravdu tvrdým úderem. Tomu jsme s trenérem Krivoručkem přizpůsobili přípravu a samozřejmě i taktiku. Chci zaboxovat dobře technicky a postupem času přidávat na obrátkách. Věřím, že jsem na tom fyzicky lépe než on,“ pověděl 108kilový boxer, který se na duel připravoval v Praze.

Pokud Pála obhájí evropský pás, může se přiblížit k vytouženému utkání o titul mistra světa. „Když vyhraju, tak už je údajně domluvený zápas s Robertem Heleniem, jehož vítěz by vyzval Vladimira Klička,“ prozradil Pála, který do Turecka letí ve čtvrtek.

Reklama