Hlavní obsah

VIDEO: Kličkové nejsou moje starost, říká boxer Konečný, který musí o víkendu studovat

PRAHA

V hlavě má jeden cíl. Ten míří k 10. březnu a Kyjevu. Na Ukrajině může zažít český profesionální boxer Lukáš Konečný největší den své kariéry. Čeká ho souboj o titul mistra světa v lehké střední váze organizace WBO s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem. „Myslím, že šance jsou tak půl na půl. Jeho výhoda bude relativně domácí prostředí i to, že obhajuje titul mistra světa,“ myslí si třiatřicetiletý táta tří dcer.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Konečný s pásy pro profesionálního mistra Evropy a interkontinentálního šampióna organizace WBO.

Článek
Fotogalerie

Konečného sok: Zaurbek Bajsangurov vs. Mike Miranda

O místě a termínu se dlouho hovořilo jen v zákulisí, nyní je na světě datum 10. března a Kyjev. Vyhovuje vám tato kombinace? Věděl jsem o místu už dlouho, ale neměl jsem ho potvrzené, ale přesto jsem už na tento zápas trénoval. Dal jsem si pauzu jen kolem Vánoc. Od ledna jsem věděl na pětadevadesát procent, že bude souboj v Kyjevě, akorát jsem čekal na potvrzení. Termín mi relativně sedí, trochu nepříjemný je, že jde o Kyjev.

V úvahu bylo ale více měst. Třeba také Moskva a Groznyj... Z těchto tří možností je Kyjev pro mě asi nejlepší. On nebude boxovat úplně ve svém prostředí, ale zase celý večer pořádá jeho stáj, což bude pro něj logicky výhoda domácího prostředí.

Za Bajsangurovem stojí agentura, kterou vlastní bratři Kličkové, máte informace, že na galavečer přijdou? Myslím si, že tam budou. Tohle nijak zvlášť neřeším, není to moje starost. Pokud nebudou mít něco důležitějšího, tak tam podle mě budou.

Už máte soupeře nastudovaného? Znám ho, vím, jak boxuje, vím o jeho plusem i mínusech. Teď o víkendu mám úkol, trenér mi řekl, že se mám podívat na jeho zápasy, abych si i já sám našel, kde jsou jeho nedostatky a přednosti.

Zápas o světový titul máte už za čtyři týdny, jak bude vypadat váš program? Dá se říct, že kondičně jsem připravený. Stále dolaďuji váhu, ale ta je docela v pohodě. V pondělí mi začínají sparingy, takže se začne pořádně makat.

Kolik máte navíc kilogramů? Mám asi šestasedmdesát kilo (oba boxeři musí mít v den vážení maximálně 69,8 kilogramů), ale mám před tréninkem, po něm budu mít méně. Na dietě jsem už dlouho, ale nejde o žádné drastické omezování. Jíst můžu, energeticky mi jídlo stačí, ale chuťově to není ideální. Hlavní je ale energetický příjem.

Jak vidíte své šance? Myslím, že to je tak půl na půl. Jeho výhoda bude relativně domácí prostředí a to, že obhajuje titul mistra světa. Kdyby byl zápas u nás, tak bych byl favoritem já.

Máte už nějaké reakce českých fanoušků na zápas na Ukrajině? Něco už mám, těší mě, že tam chce hodně fanoušků jet. Lety do Kyjeva nejsou extrémně drahé.

Reklama

Související témata: