Hlavní obsah

Derby hned na úvod, baseballisté začínají hrát o semifinále

Praha

Předehrávkou mezi Eagles a Tempem (1:0) byla rozehrána další část baseballové extraligy TOP6, která naplno startuje v pátek večer. Týmy hrají třikrát každý s každým a vzájemná utkání ze základní části se nezapočítávají. V sázce je postup do semifinále a posléze do Czech Series. Po prvním kole následuje reprezentační přestávka vyplněná 40. ročníkem Pražského baseballového týdne.

Foto: baseball.cz, Jakub Pláteník

Baseballové menu je nachystáno...

Článek

Všechny dvojice odstartují své série v pátek večer a jejich složení je pro úvod TOP6 velmi zajímavé.

V Brně se fanoušci nemusejí rozmýšlet, na který stadion se vydají, protože se mohou těšit na derby Draků a Hrochů. Obhájce titulu skončil po základní části na druhém místě, Hroši byli pátí. Letos svého městského rivala zatím nedokázali porazit. „Série proti Drakům nebude lehká, nicméně chceme každý zápas vyhrát a budeme bojovat až do posledního outu," hecuje svůj tým Víťa Nový, mladý vnitřní polař Hrochů. „Hroši mají mladý tým, když se jim daří a jsou na vlně, tak jsou nesmírně silní a nebezpeční," nepochybuje o kvalitách soupeře Hynek Čapka, trenér Draků.

Útočnou mašinu, Arrows, čeká Tempo, jedná se tedy o zápasy prvního se šestým po základní části. Ostravští v sezoně všechny soupeře jasně přepálili, mají šest pálkařů v TOP6 po první fázi soutěže. A také téměř neuvěřitelných 41 homerunů, což je průměr 1,5 homerunu na utkání. Arrows vyhráli všechny série, naopak Tempo ztrácelo i s papírově slabšími týmy. Letošní vzájemná utkání dopadla lépe pro loňského vicemistra v poměru 2-1.

Série s příchutí napětí a rivality

Poslední dvojici tvoří Eagles s Hlubokou. Opět tedy spolu začínají další fázi soutěže, když jejich vzájemná utkání odstartovala také základní část. Na hřišti vyhrála třikrát Hluboká, ale pro porušení pravidla o cizincích jí nakonec byla dvě vítězství kontumována. Zápasy tak slibují nejen herní kvalitu, ale také trochu napětí a rivality.

„Čekám napjatou sérii i kvůli situaci, která v úvodu sezony nastala. Bilance pro nás nebyla příznivá, ale na to už se zapomnělo. Teď začínáme od nuly. Věříme si, budeme chtít Huboké porážky oplatit. Doufám, že přijde hodně diváků, kteří nás poženou dopředu a vytvoří skvělou atmosféru," potvrzuje Tomáš Duffek, nadhazovač Eagles.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Tak jen pojďte, holenkové... Martin Mužík ze Sokola Hluboká.

Všichni účastníci TOP6 budou startovat v extralize i v roce 2022, kdy se soutěž zužuje na 8 týmů. O tom, které dva kluby je doplní, se bude rozhodovat v nadstavbě o extraligu. Rozbíhá se rovněž tento víkend a utkají se v ní zatím pouze extraligové kluby. První dva nejlepší z první ligy se připojí až po skončení její základní části. Olympia se utká s Nuclears, Kotlářku čeká Blesk.

Reklama

Související témata: