Hlavní obsah

Baseballisty San Franciska dělí jedna výhra od ovládnutí letošní MLB

Detroit

Baseballistům San Franciska stačí jedna výhra ve Světové sérii MLB a budou moci slavit celkový triumf. Tým Giants podruhé za sebou nepovolil Detroitu ve finále skórovat, na hřišti Tigers vyhrál 2:0 a v sérii hrané na čtyři výhry vede 3:0.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Hráči Giants se radují z výhry, která je přiblížina na dostřel titulu.

Článek

Nadhazovači San Franciska opět odvedli skvělou práci a startující Ryan Vogelsong, po něm Tim Lincecum a Sergio Romo nepovolili Detroitu ani bod. Oba doběhy Giants přišly ve druhé směně po odpalech Gregora Blanka a Brandona Crawforda.

„Jsme ve skvělé pozici, ale pořád nám ještě jedna výhra chybí. Ještě není hotovo," mírnil nadšení kouč Giants Bruce Bochy. Dobře věděl, o čem mluví. Hráče Giants letos v play off dvakrát dělila jedna prohra od vyřazení, ale vždy série otočili.

Pro kalifornský tým mluví statistika

San Francisko může získat titul podruhé v uplynulých třech letech. Ještě nikdy tým ve finále MLB neprohospodařil náskok 3:0 na zápasy. Pokud se Tigers nepodaří sérii otočit, budou muset na první mistrovský triumf od roku 1984 čekát dál.

„Vím, že jsme na hraně porážky, ale takhle o tom nepřemýšlíme. Čeká nás další domácí zápas, a ten chceme vyhrát," řekl kouč Detroitu Jim Leyland.

Pokud chce Detroit uspět, musí překonat výborné nadhazovače San Franciska. Ti z uplynulých šesti zápasů v play off povolili soupeřům jen čtyři body.

Reklama

Související témata:
San Francisko