Hlavní obsah

Baseballisté St. Louis vyhráli v Bostonu a srovnali finále MLB

Boston

Baseballisté St. Louis využili chyb Bostonu a vyhráli druhý zápas Světové série na hřišti Red Sox 4:2. Sérii hranou na čtyři zápasy vyrovnali na 1:1 a nyní se mohou od soboty třikrát těšit na podporu svých fanoušků.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Baseballisté St. Louis se radují z vítězství nad Bostonem.

Článek

"Dost jsme jim k výhře pomohli," litoval kouč Bostonu John Farrell. "My jsme těžili z jejich chyb po našem tlaku v prvním zápasu a oni z našich ve druhém, protože tentokrát tlačili oni na nás," shrnul druhý metař Red Sox Dustin Pedroia.

Zápas se přitom vyvíjel dobře pro domácí Red Sox. Sice prohrávali od 4. směny 0:1, ale v šesté odpálil dvoubodový homerun David Ortiz. O směnu později ale Boston udělal v jedné rozehře dvě chyby a Cardinals třemi body rozhodli.

V sedmé směně nejdříve po dlouhém odpalu nepřesně přihodil na domácí metu Jonny Gomes a chytač Jarrod Saltalamacchia míč jen tečoval, čímž hosté skórovali poprvé. Za chytačem sebral míč nadhazovač Craig Breslow a ten při snaze vyautovat běžce na třetí metě přehodil míč až do ochozů a byl z toho druhý bod.

Třetí následně zařídil odpalem Carlos Beltran, který hrál s pochroumanými žebry z minulého zápasu. "Dokud stojím pevně, budu hrát," prohlásil Beltran.

St. Louis podržel dvaadvacetiletý nadhazovač Michael Wacha, kterému odpálil Ortiz homerun, ale jinak pálkařům Red Sox nic nedovolil. "Víc přát si nelze. Ve svém prvním velkém finále odvedl skvělou práci," pochválil Wachu kouč Mike Matheny.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 2. zápas:
Boston - St. Louis 2:4 (stav série 1:1)

Reklama

Související témata: