Hlavní obsah

Curleři prohráli drama s Němci, o olympiádu budou hrát s USA

Füssen

Čeští curleři první šanci postoupit na olympijské hry v Soči nevyužili. V play off dodatečné kvalifikace ve Füssenu s domácími Němci prohráli 4:7 až po boji, který rozhodl poslední kámen soupeřů v dodatečném endu. V neděli se Češi o poslední volné místo v olympijském turnaji střetnou s USA.

Foto: Jonathan Hayward, ČTK/AP

Český reprezentant Jiří Snítil.

Článek

Duel českého celku s Němci začal opatrně. Chyba skipa Jiřího Snítila v pátém endem umožnila jít soupeři po zisku tří bodů do vedení 4:1. Češi ale bod po bodu manko snižovali a v posledním desátém endu vyrovnali na 4:4.

O vítězi tak musel rozhodnout až dodatečný jedenáctý end. Němci měli výhodu posledního kamene, kterou využili. Jiří Snítil sice poslal v závěru český kámen do středu, ale Felix Schulze ho přesně vyrazil a poslal Němce do Soči.

Češi zkusí vybojovat premiérovou účast na OH na druhý pokus v neděli. Od 12:30 se střetnou s Američany, kteří v tie-breaku zdolali Koreu. V základní části kvalifikace se Češi s USA utkali hned v úvodním utkání turnaje a zvítězili 9:7.

Jisté je, že se do Soči nepodívají české curlerky. Tým Anny Kubeškové prohrál na závěr s Lotyšskem 2:6 a obsadil předposlední šesté místo.

Dodatečná kvalifikace pro OH v curlingu:
Muži:
Play off: Německo - ČR 7:4 po 11. endu.
Tie-break: USA - Korea 7:5.

Reklama