Hlavní obsah

Yarnoldová útočí na druhé britské zlato ve skeletonu za sebou

Krasnaja Poljana

Nejblíže k olympijskému zlatu ve skeletonu má po polovině soutěže Britka Lizzy Yarnoldová. Vítězka Světového poháru vede po dvou ze čtyř jízd a může napodobit triumf krajanky Amy Williamsové z Vancouveru.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Britská skeletonistka Lizzy Yarnoldová

Článek

Pětadvacetiletá Yarnoldová má po dnešních jízdách v čele náskok 44 setin sekundy před Američankou Noelle Pikusovou-Paceovou, jež by se chtěla ve svém posledním závodu v kariéře konečně dočkat olympijské medaile.

Jednatřicetiletá skeletonistka, přezdívaná "nejrychlejší máma na ledě", byla před čtyřmi lety o desetinu sekundy čtvrtá. O předchozí hry v Turíně přišla kvůli zlomené noze, poté co do ní najel americký čtyřbob.

Průběžné třetí místo vytěžila ze znalosti domácí trati ruská mistryně Evropy Jelena Nikitinová, jež na Yarnoldovou ztrácí 55 setin.

Australská výprava podala bezprostředně po druhé jízdě protest proti tomu, že Rusko údajně využívalo cvičnou dráhu na trénink startů, která nebyla zpřístupněna všem zemím. Protest byl však zamítnut.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.