Hlavní obsah

Savchenková a Szolkowy na MS vykročili k pátému titulu

Saitama

Sportovní dvojice Aljona Savchenková a Robin Szolkowy udělala na mistrovství světa v japonské Saitamě první krok ke svému pátému titulu. V krátkém programu němečtí krasobruslaři známkou 79,02 jen o 62 setin zaostali za osobním rekordem a před čtvrtečními volnými jízdami si vypracovali dvoubodový náskok před Kanaďany Meagan Duhamelovou a Ericem Radfordem. Další bod ztrácejí Xenia Stolbovová a Fjodor Klimov z Ruska.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Krasobruslaři Aljona Savchenková a Robin Szolkowy při krátkém programu na MS v Japonsku.

Článek

Szolkowy se ve čtyřiatřiceti letech podle všeho chystá končit kariéru, takže šampionát v Japonsku je posledním společným závodem zkušené dvojice. V krátkém programu čtyřnásobní mistři světa zvládli všechny technické prvky a díky vysokým známkám za programové komponenty se ujali vedení.

V hodnocení technické úrovně programu je však předčili Duhamelová s Radfordem, kteří si o 3,4 bodu vylepšili osobní rekord a rozbili německo-ruský dvojblok největších papírových favoritů. Pomohl jim k tomu především vydařený trojitý lutz, tedy výrazně obtížnější sólový skok než toeloop v podání jejich konkurentů.

Díky tomu za sebe odsunuli stříbrné olympijské medailisty ze Soči Stolbovovou a Klimova. Ruští reprezentanti, kteří na světovém šampionátu debutují, rovněž předvedli čistý program a pevně se usadili na průběžné třetí pozici. Čínské sportovní dvojici Suej Wen-ťing, Cha Cchung na čtvrtém místě odskočili o bezmála čtyři body.

Mistrovství světa v krasobruslení v japonské Saitamě:
Sportovní dvojice - po krátkém programu:
1. Savchenková, Szolkowy (Něm.)79,02
2. Duhamelová, Radford (Kan.)77,01
3. Stolbovová, Klimov (Rus.)76,15
4. Suej Wen-ťing, Cha Cchung (Čína)72,24
5. Pcheng Čcheng, Čang Chao (Čína)71,68
6. Mooreová-Towersová, Moscovitch (Kan.)69,31

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.