Hlavní obsah

VIDEO: Nezapomenutelný zážitek! Dva „blázni“ skočili z nejvyšší budovy světa

Dubaj

Dva Francouzi Vince Reffet a Fred Fugen skočili z nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa v Dubaji, která měří 828 metrů, a stanovili tak nový světový rekord. Jejich středeční skok si můžete vychutnat v přiloženém videu.

Dva Francouzi skočili z nejvyšší budovy světa.

 
Článek

Reffet s Fugenem pocházejí z francouzského města Annecy. Kromě přátelství je spojuje také radost ze skoků z vysokých míst. Toto nadšení je zavedlo až na nejvyšší budovu světa - do Dubaje na Burdž Chalífa (známá také někdy jako Burdž Dubaj).

„Když jsem před třemi lety poprvé přijel do Dubaje a uviděl tu věž, řekl jsem si, že to je sen - je to nejvyšší budova světa," vyznal se Reffet.

„My nemáme rádi mrakodrapy, to není náš cíl," přiznal Fugen. „Víte, lidé si myslí, že skáčeme z výšek proto, že jsme blázni, protože máme rádi strach. Ale tak to není, my rádi létáme, to je pro nás zábava," dodal čtyřiatřicetiletý Fugen.

Strach měli i ve středu, když se postavili na nejvyšší budovu světa, do níž část výtahů dodala také jedna pardubická společnost. Když se ale odhodlali ke skoku, pád si náležitě užili...

Reklama

Související témata: