Hlavní obsah

Stolní tenistka Vacenovská bude ve čtvrtfinále Top 16 chybět

Baku

Iveta Vacenovská se nedostala do čtvrtfinále turnaje nejlepších Evropanek Top 16 v ázerbajdžánském Baku.. Česká stolní tenistka nestačila na Němku Irenu Ivancanovou a po prohře 0:3 na sety a ve skupině D obsadila třetí příčku.

Článek

Proti neoblíbené soupeřce měla Vacenovská největší šanci na úspěch v úvodním setu. Za stavu 8:8 měla česká reprezentantka servis, ale neuhrála při něm ani jeden míček. Německá obranářka pak daleko lépe vstoupila do druhé i třetí sady, Vacenovská sice dokázala snížit na 7:9 respektive 8:9, jenže koncovky si vicemistryně Evropy z roku 2011 pohlídala.

„Ivetu hodně zlomil prohraný první set. Pak už jí chyběla větší trpělivost počkat si na ten správný míček pro zakončení. A Ivancanová je natolik zkušená hráčka, která toho dokázala patřičně využít," uvedl reprezentační trenér Pavel Krpec na svazovém webu.

Skupinu vyhrála Nizozemka Li Ťiao, která v pátek osmadvacetiletou Vacenovskou zdolala po vyrovnaném průběhu 3:1. Na posledním místě skončila bez vítězství Polka Natalia Partyková.

Reklama

Související témata: