Hlavní obsah

Očekávaný souboj zná svůj termín. Mayweather a Pacquiao se střetnou 2. května v Las Vegas

Los Angeles

Duel Američana Floyda Mayweathera Jr. s Filipíncem Mannym Pacquiaem dojde 2. května v Las Vegas. Podpis dohody potvrdily obě hvězdy světového boxu, které se zřejmě setkají v nejlukrativnějším klání historie. Mayweather by si měl díky němu připsat minimálně 120 milionů dolarů, Pacquiao 80 milionů.

Foto: Sport.cz

Boxerský mistr světa Floyd Mayweather (vlevo) v době své největší slávy

Článek

„To, na co svět čekal, je tady. Mayweather vs. Pacquiao 2. května 2015 je hotová věc," uvedl Mayweather na sociální síti Shots. "Slíbil jsem fanouškům, že k tomu dojde. Nepropásněte to!" dodal sedmatřicetiletý Američan a ukázal kontrakt podepsaný oběma boxery.

Defenzivně založený Mayweather a agresivní Pacquiao jsou považováni za nejlepší boxery své generace. K jejich souboji mělo dojít už v roce 2010, nicméně vyjednávání ztroskotala na sporu ohledně podmínek dopingových testů. Mayweather často naznačoval, že si Pacquiao pomohl k zisku mistrovských titulů v rekordních osmi kategoriích zakázanými prostředky.

„Bude to největší událost v historii sportu. Jsem nejlepší v historii a tenhle zápas ukáže mé schopnosti a to, co umím nejlépe, tedy vítězit," uvedl Mayweather, jenž v profesionálním ringu vyhrál všech 47 zápasů, z toho 26 k.o. Tituly získal v pěti kategoriích. „Manny se pokusí o to, v čem selhalo 47 před ním. Ale úspěšný nebude. Bude číslo 48," vzkázal soupeři Američan.

Pacquiao, jenž má bilanci 57 výher (38 k.o.), pěti porážek a dvou remíz, v tiskovém prohlášení dodal: „Jsem rád, že můžeme s Floydem Mayweatherem poskytnout fanouškům to, na co tolik let čekali. Zasloužili si to," uvedl muž, jenž je filipínským národním hrdinou.

Šestatřicetiletý Pacquiao ztratil něco ze své glorioly v roce 2012, kdy prohrál dva duely po sobě. Začalo se mluvit o jeho konci kariéry, nicméně třemi působivými výhrami se opět vrátil do hry.

Reklama