Hlavní obsah

Neporažený boxer Mayweather chystá na září duel s Bertem

Las Vegas

Americký boxer Floyd Mayweather se v září znovu postaví do ringu a v duelu, který může být jeho posledním v kariéře, bude hájit neporazitelnost proti Andremu Bertovi. V prvním vystoupení od květnového nejlukrativnějšího zápasu historie s Mannym Pacquiaem dá v sázku své mistrovské tituly ve welterové váze organizací WBC a WBA.

Foto: Profimedia.cz

Floyd Mayweather (vlevo) v květnovém utkání s Filipíncem Mannym Pacquiaem v Las Vegas.

Článek

Mayweather dosud v profesionální kariéře vyhrál všech 48 duelů, k nimž nastoupil. Dalším vítězstvím by vyrovnal rekord šampiona těžké váhy Rockyho Marciana, který v dubnu 1956 ukončil kariéru s bilancí 49:0.

"Jsem připraven vrátit se 12. září do ringu a znovu celému světu dokázat, že jsem nejlepší ze všech," prohlásil Mayweather při oznámení duelu s dvojnásobným welterovým šampiónem Bertem. "Je to mladý, silný bojovník, který je odhodlaný sejmout toho nejlepšího. Osmačtyřicet jich to už zkusilo a 12. září jich bude 49," dodal sebevědomě.

Jednatřicetiletý Berto, jenž v roce 2004 startoval za USA na olympijských hrách, měl skvěle rozjetou profesionální kariéru, tři z posledních šesti duelů ale prohrál. Bezchybnou bilanci si pokazil na 30 vítězství a tři porážky.

Prémie za duel v MGM Grand Garden Areně v Las Vegas ani zdaleka nedosáhnou rekordních čísel z Mayweatherova posledního duelu. Finanční podrobnosti by měli organizátoři zveřejnit při čtvrtečním oficiálním ohlášení zápasu v Los Angeles.

Nejbohatší sportovec světa, jenž díky vítěznému zápasu s Pacquiaem vydělal zhruba 220 miliónů dolarů (5,5 miliardy korun), naplní duelem s Bertem smlouvu s televizní společností Showtime. Osmatřicetiletý boxer se s ní dohodl na šesti zápasech, po nichž hodlal definitivně ukončit kariéru.

Reklama