Hlavní obsah

Levnejší vstupenky a hvězdný ambasador. Ostrava se chystá na krasobruslařský svátek

Bratislava

Dvakrát za sebou dostávají čeští fanoušci šanci obdivovat svět skoků a piruet na vlastní oči. Po letošním mistrovství Evropy v Bratislavě to příští rok budou mít za kontinentální elitou ještě blíže. Po osmnácti letech se šampionát vrátí do Česka, poprvé jeho hostitelem bude Ostrava.

Klip k mistrovství Evropy v Ostravě.

 
Článek

Pětkrát v Praze a jednou v Opavě se zatím na českém území bojovalo o evropské medaile. Vítkovická hala dosud hostila převážně juniorské akce v čele se světovým šampionátem této kategorie.

Teď už organizátoři přemítají, jak co nejvíce zaplnit halu na dospělé mistrovství Evropy. „Víme, že náš region není z nejbohatších, co se týká finančních možností, takže se budeme snažit šampionát zpřístupnit i normálním lidem. Nebudeme se držet cen jako v Bratislavě,“ plánuje předseda organizačního výboru Stanislav Žídek.

Verner už točí rozhovory

Na Zimní stadión Ondreje Nepely stála nejlevnější permanentka 125 euro (necelých 3400 Kč), za lístky na volné jízdy si diváci musejí přichystat minimálně 29 euro (skoro 800 Kč). V Ostravě ještě přesné ceny vstupenek nejsou stanoveny, ale organizátoři plánují, že špičkové krasobruslení by mohlo být k vidění již zhruba od 200 korun.

Volba ambasadora šampionátu byla jasná, ochotně se jí zhostil bývalý mistr Evropy Tomáš Verner. „Je velmi vstřícný, jsme téměř v denním styku, hodně pomáhá,“ chválí Žídek. Verner už v průběhu bratislavského ME chystá pro organizátory rozhovory s krasobruslaři.

Reklama

Související témata: