Hlavní obsah

Jsem tlustý prase, ale na trosku Klička pořád stačím! křičel Fury. Pak šokoval všechny

Manchester

Britský boxer Tyson Fury šokoval všechny: odvetný zápas s Vladimirem Kličkem bude jeho poslední profesionálním soubojem v ringu! Ať už duel mezi šampiónem těžké váhy organizací WBA, WBO, IBF i IBO Furym a Kličkem (9. července v Manchesteru) dopadne jakkoliv, Brit oznámil, že poté ukončí kariéru. Sedmadvacetiletý boxer to odůvodnil tím, že se cítí unavený.

Foto: Lee Smith, Reuters

Obhájí Tyson Fury proti Vladimiru Kličkovi své mistrovské pásy?

Článek
Fotogalerie

Furymu (bilance 25-0, 18 k.o.) se v listopadu nedávalo moc šancí, ale v Düsseldorfu překvapivě vyhrál na body a Kličkovi vzal všechny pásy. Brit, který je známý svým poměrně arogantním chováním, touží v létě po obhajobě.

„Tohle bude můj nejlepší zápas, poté obrátím o sto procent," napsal Fury v neděli na svém twitterovém účtu a připojil fotku své rodiny.

Na tradičním předzápasovém „měření sil" si rodák z Manchesteru nebral servítky. Sám sebe označil jako „tlusté prase", přičemž se ještě rád chlubil svou mizrnou muskulaturou před fotografy. Pak se pustil do svého rivala. „Jsem tlusťoch, nemám životosprávu, ale i to na tebe stačí. Máš figuru kulturisty, ale sundal tě takový špekoun," rýpl si Fury do Klička.

Brit, kterého však velká část domácího obecenstva nemá v oblibě, před několika dny vážil skoro 140 kilogramů. Z toho si však nic nedělá. „Během pár dní tréninkového kempu jsem shodil už šest kilo, dalších dvacet shodím. Kličko si zase nadělá do kalhot, je to jenom kus hov... Nezajímá mě takový umělý boxer, jen já jsem číslo jedna. Jsem tak dobrý, že tě znovu knokautuji," vyslal ukrajinské hvězdě další peprné vzkazy.

Čtyřicetiletý Vladimir Kličko (64-4, 53 k.o.) tentokrát nebral verbální útoky s takovým nadhledem jako v minulosti. „To, co vychází z Furyho pusy v jeho prohlášeních, je velmi ponižující. Například, všichni homosexuálové a pedofilové že patří na jedno místo - do vězení? Nebo že ženy patří do kuchyně a na záda?" připomněl Kličko. „Takže takhle se dívá na Eltona Johna nebo na svou královnu? Lidem, kteří říkají takové věci a myslí tímto způsobem, těm chci říct: Fuck off!" promluvil Ukrajinec nečekaně ostře.

Pak se ale vrátil k předzápasovým postřehům. „Jsem ve výborné kondici a toužím po pomstě. Jsem hladový a tentokrát to zvládnu i po psychické stránce," dodal slavný boxer, jehož životní příběh i kariéru v ringu přibližuje autobiografie Bratři Kličkové vydaná v těchto dnech nakladatelstvím XYZ.

Autor Leo G. Linder přináší jak portrét Vladimira, který se v Manchesteru utká s Furym, tak i jeho bratra Vitalije, rovněž bývalého boxera a v současnosti ukrajinského politika. Sledujte jejich dětství na socialistické Ukrajině i v Československu, kde prožili několik let, jejich kariéru v dobách tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy.

Před blížícím se utkáním hodně zajímavé čtení.

Kdo vyhraje odvetu o pásy těžké váhy WBA, WBO, IBF a IBO v červenci?
Tyson Fury
17,1 %
Vladimir Kličko
82,9 %
Celkem hlasovalo 25289 čtenářů.

Reklama

Související témata: