Hlavní obsah

Boxer Konečný souboj o evropský titul prohrál

Bergamo

Český boxer Lukáš Konečný poznal podruhé v profesionální kariéře chuť porážky. V boji o titul mistra Evropy asociace EBU v lehké střední váze podlehl v pátek v Bergamu domácímu Michelemu Piccirillovi. Na Italovu stranu se přiklonili všichni rozhodčí.

Foto: PRÁVO

Boxer Lukáš Konečný.

Článek

Reparát bude Konečný skládat 9. května v pražské Sazka Areně, kde by měl proti dosud neznámému soupeři obhajovat interkontinentální titul organizace WBO, který drží od září.

Konečný se po prohře ve fotbalové atmosféře před dvěma tisícovkami diváků zlobil sám na sebe. Soupeře podle svých slov zatlačil do defenzivy, ve druhém kole jej dokonce poslal na zem. "Nechtěl jsem ale přehánět aktivitu a chtěl jsem se šetřit na další průběh zápasu. Věřil jsem, že se šance k ukončení duelu ještě dostaví. Bohužel jsem začal relativně rychle fyzicky odcházet," popsal Konečný průběh dvanáctikolového zápasu na svém webu.

Piccirillo se vzchopil a zhruba v polovině zápasu obnovil Konečnému zranění nosu z tréninku, které mu před třemi týdny způsobil týmový kolega. "Krvácel jsem čím dál tím víc a dost mě to znervózňovalo. S odcházejícími silami jsem ztratil i koncept a nedokázal zasahovat," uvedl Konečný. V posledním kole inkasoval úder, po kterém byl velmi otřesen a soustředil se prý jen na to, aby nebyl počítán. "Tušil jsem, že vítězem bude Ital," přiznal.

Jeho soupeř si připsal 45. vítězství z 48 zápasů, Konečný prohrál druhé z 32 vystoupení v profesionálním ringu. "Prohru s takovým soupeřem neberu jako velký krok zpět. Ale výhru jsem měl na dosah stejně jako významný titul. Prohra je čistě mojí chybou," řekl Konečný. Porážku připisoval i okolnostem duelu, který se měl údajně původně konat v Česku a přípravu na něj mu zkomplikovala zranění nosu a ruky. "Měl jsem se buď připravit lépe, nebo zápas odložit kvůli zranění," uvedl Konečný.

Reklama